NBA

Srbija i Mundobasket me pripremili za ovu sezonu: Nikola Jović "porastao" u reprezentaciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2024 10:12
Nikola Jović, košarkaš Majamija, ističe značaj igranja za nacionalni tim Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier
Nikola Jović, košarkaš Majamija, ističe značaj igranja za nacionalni tim

Ko ima sreće da stigne do dresa reprezentacije svoje zemlje taj dobije retku priliku da karijeru dopuni posebnom vrstom rada, a još ako ima pameti da to iskoristi onda mu se stvari lepo poslože na klupskom planu, kao što je to u poslednje vreme slučaj sa Nikolom Jovićem iz nacionalnog tima Srbije

Tako je u pretposlednjem kolu ligaškog dela NBA bio centralna figura u redovima Majamija, jer su njegova 22 poena (9-18 iz igre za 27 min), 5 skokova i 2 asistencije bili prevaga u trijumfu nad Torontom, srpskog trenera Darka Rajakovića. 

"Reprezentacija mi je mnogo pomogla. Na Svetskom prvenstvu je svaka utakmica važna – ako izgubiš, to može da bude meč koji će te poslati kuću. Te utakmice su kao da se igra plej-of. Pomoglo mi je i samo to da sam bio u društvu takvih saigrača, i da igram protiv svih dobrih reprezentacija tamo. Amerikanci možda nisu došli u najjačem sastavu, ali su ipak bili dobar tim. Sve to me je pripremilo za ovu sezonu", izjavio je osvajač planetarnog srebra s "orlovima". 

Jović je punog srca pričao o poslednjoj partiji i rezultata Hitsa, zadovoljan kako su spojeni lepo i korisno u te četiri četvrtine.

"Osećaj je sjajan, doći do pobede, pogotovo u meču u kojem smo imali toliko asistencija – 37. Na tome je bio i naglasak na treningu pred utakmicu – na protoku lopte, pronalasku otvorene pozicije, tako želimo da igramo, a tako smo sada i igrali. Trener Spo (Spolstra) želeo je da budemo na istim talasnim dužinama, da bolje koristimo svoje snage, da znamo kod koga ide lopta…". 

Majami je osmi sa skorom od 45 pobeda i 36 poraza, a po pobedu više imaju Medžik, Pejsersi i Siksersi.

"Ne razgovaramo mnogo o tome, moramo da idemo dan po dan, da nastavimo da radimo na svojoj igri i da se ne brinemo o tome ko će biti protivnik u plej-ofu, dok to ne znamo. Ovo je važna pobeda, pa ćemo videti šta će se desiti".

Na pitanje čime najviše zaslužuje minute, srpski košarkaš je u odgovoru izdvojio jedan segment svoje košarke. 

"Odbranom. Mislim da je odbrana stvar koja me drži na terenu – dokle god sam dobar na toj strani terena, moći ću da igram. Mislim da mi u ovom trenutku treneri veruju, da vide da mogu da igram pravu odbranu", rekao je igrački adut Majamija, s ovosezonskim prosekom od 7,4 poena, 4,2 skoka i 2 asistencije.