NBA

Nikola Jović o novoj ulozi u Majamiju: Ludo je, ili sam starter ili ne igram uopšte

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.02.2024 20:45
Košarkaš Majamija Nikola Jović Guliver/AP Photo/Wilfredo Lee
Košarkaš Majamija Nikola Jović

Reprezentativac Srbije i košarkaš Majamija Nikola Jović, dao je intervju za američki "Sun Sentinel", gde je govorio o nedavnoj ulozi koju ima u franšizi sa Floride.

Iako je dobar deo januara presedeo na klupi, u proteklom periodu bivši košarkaš Mege dobija sve veću minutažu, a očekivanja Erika Spolstre, opravdao je na najbolji mogući način. Zbog dobrih partija, neretko dobija šansu kao starter, pa je u razgovoru za američke medije otkrio kako se snalazi u toj ulozi.

"Ludo je to, što ili sam starter ili ne igram uopšte. Sve mi se sviđa. Moram da učim i moram da budem spreman kada mi se ukaže prilika. Naporno radim kao i uvek. Verujem da svi vide napredak. Hoću da igram. Igranje je najvažnije, ali osećam da će sve uspeti sve dok oni veruju u mene i ja verujem u njih", rekao je Jović.
 

 

 

Opisao je kako izledaju njegovi poslednji meseci u Majamiju.

"Mnogo radim, posebno poslednjih mesec dana, poslednja dva ili tri meseca. Pre svakog šuterskog, pre svakog običnog treninga, ja sam u sali vežbam. Ne postoji dan odmora za mene. Kada ostali imaju dan pauze, ja treniram. Posle utakmice odlazim na pomoćni teren i odradim šuterski trening. Uvek želim da primenim nešto na treningu. Moj posao je da se poboljšam i pokažem svima da mogu da igram."

Istakao je i šta je naučio.

"Primetio sam da sam osetno bolji nego što sam bio. Naučio sam da mogu da igram ovde i da sam spreman da pomognem ekipi", rekao je srpski reprezentativac.

Nikola Jović ove sezone prosečno beleži šest poena, četiri skoka i dve asistencije po utakmici, a nedavno je odigrao partiju karijere, bar što se NBA lige tiče, kada je ubacio Milvokiju 24 poena.