NBA

Osnovaću fan klub Nikole Jovića: Saigrač srpskog reprezentativca ne štedi pohvale na njegov račun

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 12:54
Nikola Jović u duelu sa Fred Van Valetom Tanjug/AP Photo/Michael Wyke
Nikola Jović u duelu sa Fred Van Valetom

Bio je Nikola Jović na pragu da ga sklone iz prvog tima Majami hita, ali je srpski reprezentativac partijama u poslednje vreme na najbolji način pokazao da su svi oni koji su mislili da nema kvalitet za NBA ligu debelo pogrešili.

Momak rođen u Lesteru je minule noći postigao šest poena za tim sa Floride, ali je zato ima sjajan činak u drugim statističkim parametrima, pa su nakon duela protiv Hjustona njegovi saigrači imali mnogo toga dobrog da kažu o njemu.

"Volim Jovića i rekao sam mu da ču otvoriti njegov fan klub. Jednostavno mi se sviđa način na koji on igra i zaista smatram da je vrlo dobar košarkaš. Uzbuđen sam zbog njega i znam da će pokazati koliko vredi. samo treba da nastavi sa ovakvim partijama i da koristi minute koje dobija" rekao je posle tog duela Tajler Hiro, dok je Ben Adebajo dodao:

 

 

"On jeste postigao šest poena, ali je radio mnog toga dobrog za ekipu što se možda i ne vidi kroz tu statistiku. On je tih, veoma dobro čita igru, razume i zna šta treba da se radi. On se trudi da shvati šta se od njega očekuje, naporno radi i sve to daje ozbiljne rezultate. iskreno, nikada mi se nije dogodilo da uđem u teretanu ili dvoranu, a da ga ne vidim kako vežba".

Nikola Jović u toku ove sezone NBA lige ima prosek od 5,8 postignutih poena, gotovo pet skokova i nešto više od dve asistencije po meču.