Vesti iz košarke

Majami šalje Nikolu Jovića u Razvojnu ligu: Trener objašanjava da je to samo privremeno

komentari (0)

Izvor: Tanjug

13.11.2023 10:46
Majami šalje Nikolu Jovića u Razvojnu ligu: Trener objašanjava da je to samo privremeno Tanjug/AP Photo/Michael Wyke

Trener košarkaša Majamija, Erik Spolstra izjavio je da će srpskog reprezentativca Nikolu Jovića da prosledi u tim Sijuks Fols Skajforsa, koji se takmiči u Razvojnoj Dži ligi, prenose američki mediji.

Jović (20) je član Majamija od 2022. godine, a i prošle sezone je igrao za Sijukse u Dži ligi, ali se očekivalo da će ove sezone dobiti mnogo više prostora u NBA ligi.

"Zaista sam ohrabren Nikolinim razvojem, koliko je porastao. A zašto ne igra? Bio je i bolestan sedam dana, pa mu samo treba da izađe na trening. Videćemo koji je sledeći korak najbolji za njega. Verovatno neko vreme u Sijuksu, da bi se takmičio", rekao je Spolstra i dodao:

"To što ne igra nije pokazatelj kako se osećamo po pitanju njegovomg razvoja. Jednostavno, postoje koraci. Jović je prošle sezone bio naš najmlađi igrač. Ovo je samo deo procesa. On će nastaviti da se razvija, biće još bolji. S treningom, uz njegove već postojeće veštinem a one su zaista jedinstvene."

Jović je ove sezone odigrao dva meča za Majami, a prosečno je postizao 6,5 poena i imao dve asistencije po utakmici. On je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Manili.