NBA

Čekanje se isplatilo - Jović blista posle pobede Majamija: Bilo je sjajno!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 09:20
Košarkaš Nikola Jović zadovoljno daje izjavu FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ
Košarkaš Nikola Jović zadovoljno daje izjavu

Mladi srpski košarkaš Nikola Jović (20) odigrao je protekle noći partiju karijere od dolaska u NBA ligu, pošto je sa 24 poena predvodio Majami do velike pobede nad Milvokijem (123:97), gde je u košgeterskom učinku uspeo da nadmaši i Janisa Adetokumba.

Zbog dobrih partija početkom godine, talentovani srpski košarkaš dobijao je šansu većim delom januara, kada je imao i više nego lepu minutažu, da bi ovog meseca ponovo pao u drugi plan. 

Ipak, čekanje se isplatilo, a ono što je novinare posle utakmice u Milvokiju zanimalo je kako je uspeo da ostane toliko fokusiran uprkos činjenici da se nije mnogo naigrao u poslednje tri nedelje.

"Samo rad, moraš uvek da budeš spreman", rekao je Jović i potom nastavio da govori o susretu sa Baksima:

"Bilo je sjajno, počeo sam 10-12 utakmica ove sezone, ali sam sve vreme bio spreman da nastupim. Opet sam startovao i trener nas je spremio da odigramo tačno šta je zamislio. Sve je bilo sjajno, delili smo loptu, igrali ozbiljnu odbranu... Brzina? Da, to nam je pomoglo jer je to bio plan naše igre jer smo bili spremni da trčimo i igramo tranziciju."

Upitan je zatim kako je uspeo da zaustavi Janisa Adetokumba, koji je meč završio sa 23 poena, a Nikola je uz osmeh odgovorio:

"Nije bilo lako, Janis je s razlogom dvostruki MVP, ali sam dao sve od sebe, tim mi je čuvao leđa i nekako smo uspeli. Nije lako da ga čuvate sami, to su zasluge cele ekipe", naglasio je skromni košarkaš Majamija.