NBA

Erik Spolstra hvali Nikolu Jovića: Ništa se ovo nije desilo preko noći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 10:40
Trener Majamija Erik Spolstra Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell
Trener Majamija Erik Spolstra

Trener Majamija Erik Spolstra nije krio zadovoljstvo posle sjajne partije Nikole Jovića protiv Milvokija. Srpski košarkaš odigrao je meč karijere u NBA ligi, a susret protiv Janisa i družine završio je sa 24 poena, uz sedam skokova i tri asistencije.

Mladi srpski košarkaš (20) imao je dobru minutažu početkom godine, da bi u poslednje vreme retko dobijao šansu, ali je sinoć, ipak, dobio priliku, koju je iskoristio na najbolji mogući način. Počeo je kao starter, a na parketu je proveo 30 minuta.

"Detaljan je, disciplinovan, razume, čini velike napore u svim aspektima i napreduje već nekoliko godina. Nije se to desilo preko noći. Linearno je, imate uspone i padove dok učite i ulazite u takmičarsku formu, učite na greškama, uz nas je od starta, sve te stvari su bitne. Bio je veoma posvećen", rekao Spolstra posle meča sa Baksima i dodao:
 


"Vidim zrelost i rast u odnosu na prošlu godinu. Čak se i nosi sa tim kada se momci vrate, da se ne obeshrabruje, već nastavlja da radi. Posle meča sa Bostonom je otišao je u teretanu odmah posle meča, da više radi sa trenerima. Kada momak počinje da radi to, vidite da stvari počinju da se menjaju", rekao je trener Majamija.

Jović je inače ove sezone odigrao 20 utakmica u dresu franšize iz Floride, a u proseku je beležio 5.2 poena i 4.1 skok.

NBA liga

Bruklin - Boston 110:118
Orlando - Oklahoma 113:127
Milvoki - Majami 97:123
Finiks - Sakramento 130:125
Portland - Minesota 109:121
LA Lejkersi - Detroit 125:111
 

 

Standings provided by Sofascore