NBA

Mediji ga smenjuju, Darvin Ham tvrdi: Imam podršku čelnika Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.01.2024 13:11
Mediji ga smenjuju, Darvin Ham tvrdi: Imam podršku čelnika Lejkersa Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Los Anđeles Lejkersi nastavljaju da tonu u NBA ligi, poraz kod kuće od Memfisa (113:127) bio im je četvrti uzastopni, a od kako su osvojili prošlog meseca prvi "NBA kup" imaju skor od tri pobede i 10 poraza, već su pali sa 11. mesto Zapada sa skorom 17/19.

Ameriučki mediji, ugledni "Atletik" objavio je priču da je trener Darvin Ham došao u siukob i sa igračima i sa upravom i da je izgubio njihovo poverenje što će usloviti smenom.

Posle poraza od Mefisa, Ham je na pres konferenciji govorio o temi otkaza.

"Ja sam sasvim smeiren. Sve dok mi ništa ne govore moja šefica Dženi Bas, naš predasednik Robert Pelinka, pretposvaljam da sam dobro", rekao je Ham.

A, onda se osvrnuo na tekst "iz izbora znanog redakciji Atletik-a". Rekao je da ga situacija podseća na osamdesete godine kada je sa ocem gledao suđenja "Kozi Nostri".

"Tada su svedoci dolazili na suđenje sa džakom krompira preko glave i zastorima. Iz straha, ime nije smelo da im se objavi. Izgleda da je standard izveštavanja u NBA postao isti takav. Ljudi napišu na interenetu šta god žele. Kad napišete da je informator anoniman, onda informaciju možete da prezentujete i širite kako ko hoće i kako je tumači. To je neiskreno i onda ne možemo imati pravi dijalog".

 

 

Kaže da mu ne smetaju kritike, da se on daje 100 odsto poslu, a da su povrede (Rasel, Hačimura, Vinsent) sastavni deo posla.

"Moramo da ostanemo pozitivni. Postoji mentalitet gubitnika i pobednički mentalitet. Kada sve gubitnik samo gledate greške u radu, tražite izgovore. Kada ste pobednik, idete da pronađete problem, analizirate ga, shvatite i primenite da ne biste dva puta napravili istuz grešku", istakao je Ham.