NBA

Sezona nije ni počela, a Dalas već ima probleme: Dončić neće biti spreman za prvu utakmicu NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.10.2023 12:09
Sezona nije ni počela, a Dalas već ima probleme: Dončić neće biti spreman za prvu utakmicu NBA lige Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Slovenački reprezentativac, Luka Dončić najverovatnije će propustiti početak nove sezone u NBA ligi, koja za igrače Dalasa startuje 25. oktobra susretom protiv San Antonija, a sve zbog problema sa povredom noge.

Najbolji igrač "kauboja" se povredio na treningu u Madridu tokom evropske turneje američke ekipe i odmah po povrtaku u Sjedinjene Američke Države je urađena komplenta dijagnostika povrede.

"Odmah po povratku u SAD uradili smo snimak magnentnom rezonancom i utvrđeno je da Luka ima problema sa listom. On mora da miruje, ne sme da se izlaže velikim naporima i mi ne znamo da li će biti sprman za prvu utakmicu u sezoni, ali se nadam da će sve biti u redu", rekao je trener Dalasa, Džejson Kid.

Dok njegovi saigrači treniraju i pripremaju se za početak sezone, Dončić radi odvojeno od ekipe na održavanju fizičke sprema, vozi trenanžni bicikl i lagano šutira na koš, ali bez opterećivanja povređene noge.

Povredu u ekipi Dalasa ima i Kalri Irving, ali bi on, prema dostupnim informacijama iz Sjedinjenih Američkih Država, trebalo da bude spreman za start nove sezone koja će eksluzivno bit prenošena na kanalima TV Arena sport.