NBA

Izneverio sam Irvinga, morao sam da mu pomognem: Dončić samokritičan posle poraza od Klipersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2024 12:29
Luka Dončić se žali sudijama tokom susreta Dalasa i LA Klipersa u plej-ofu NBA lige Tanjug/AP Photo/Jeffrey McWhorter
Luka Dončić se žali sudijama tokom susreta Dalasa i LA Klipersa u plej-ofu NBA lige

Košarkaš Dalasa Luka Dončić bio je vidno razočaran posle poraza njegovog tima od Klipersa u četvrtom meču serije. Uprkos vođstvu od preko 30 razlika, franšiza iz Los Anđelesa dozvolila je preokret Mevsa u finišu, ali je zahvaljujući ključnim poenima Džejmsa Hardena i Pola Džordža izdržala nalete Dalasa na kraju i izjednačila u seriji na 2:2.

Najveći doprinos u preokretu Dalasa zaslužio je Kajri Irving, koji je postigao 40 poena. Luka Dončić upisao je tripl-dabl sa 29 poena uz 10 skokova i isto toliko asistencija, ali je imao nešto skromnije procente šuta (42 odsto), naročito sa distance (1/9). Tih je Slovenac bio i u momentima kada se prelamala utakmica, pa je posle susreta bio samokritičan, izjavivši da je izneverio Irvinga kada nije trebalo.

"Moram više da mu pomognem. Osećam kao da sam ga izneverio, moram da budem tu, moram više da mu pomognem. Dao je sve što ima, neverovatan je tokom cele serije", rekao je Dončić.

 

 

Uzrok nešto slabije partije slovenačkog reprezentativca može se naći i u činjenici da je pred četvrti meč sa Klipersima bio pod znakom pitanja zbog povrede kolena, ali Dončić nije želeo da traži alibi.

"Boli me, ali to ne bi trebalo da bude izgovor", dodao je Luka.

Naredni meč na programu je u četvrtak od 04 časa iza ponoći, a domaćin će ponovo biti LA Klipersi.

 

Cup tree provided by Sofascore