Vesti iz fudbala

Aleksandar Nibel uplatio safari avanturu, selektor Nemačke mu "pokvario" odmor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 12:08
Aleksandar Nibel, golman Bajerna, nije očekivao poziv u nacionalni tim Guliver
Aleksandar Nibel, golman Bajerna, nije očekivao poziv u nacionalni tim

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke, Julijan Nagelsman, uspeo je da iznenadi javnost zemlje organizatora prvenstva Evrope (14. jun - 14. jul), jer na spisak od 27 igrača za kontinentalno takmičenje nije uvrstio poznate i iskusne adute poput Humelsa, Gorecke, Vernera, Sulea... ali i da šokira pozvanog golmana Aleksandra Nibela.

Malo je reći da čuvar mreže Bajerna, na pozajmici u Štutgartu, nije očekivao da ga mladi stručnjak uvrsti među konkurente za mesta na UEFA EURO 2024. I ne stidi se da to glasno prizna.

"Već sam isplanirao odmor i rezervisao safari u Tanzaniji, ali ću ga s velikim zadovoljstvom otkazati. Ići ću u Afriku iduće godine", objavio je zatečeni ali razgaljeni 27-godišnji izbog Nagelsmana među stativama.

Nubel je ukazanu privilegiju i čast zaslužio odbranama u dresu Štutgarta, gde je stigao kao pozajmljani član Bajerna. Deo seniorske karijere proveo je i na privremenom radu u Monaku, pošto je Manuel Nojer bio i ostao neprikosnovena jedinica tima iz Minhena.

 

 

Na "Alijanc arenu" stigao je iz Šalkea, a za veliku scenu spremao se kao polaznik Omladinske škole Paderborna iz rodnog mu grada, istog imena. Sada bi, kao već sazreo i afirmisan golman, mogao da bude konačna alternativa pomenutom Nojeru i Mark-Andre ter Šetegenu (Barselona).

Obzirom na to da je procena stručnjaka da će Oliver Bauman iz Hofenhajma biti višak prilikom konačnog kraćenja spiska za šampionat Starog kontinenta, tj. da neće imati priliku da bude rezerva ili "licencirani" navijač s tribina na mečevima grupne faze, gde će "panceri" imati posla sa Škotskom, Mađarskom i Švajcarskom.