Evroliga

Novica Veličković : Partizan ima ozbiljan rezultat! Neće biti lako, ali verujem u prolaz

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.05.2023 20:14
Novica Veličković : Partizan ima ozbiljan rezultat! Neće biti lako, ali verujem u prolaz MN Press

Nekadašnji kapiten Partizana, Novica Veličković, izjavio je da bi voleo da crno-beli eliminišu Real u četvrtfinalu plej-ofa Evrolige i izbore plasman na završni turnir najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Partizan vodi 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige, koja se igra na tri pobede, a večeras od 20.30 će biti biti domaćini Realu u trećem meču:

"Sigurno je da je bilo teško poverovati da će Partizan posle dva meča u Madridu voditi 2:0 u seriji. To je ozbiljan rezultat. Partizan bi možda bio zadovoljan i da je bila jedna pobeda. Međutim, 'crno-beli' su odigrali dve perfektne utakmice, samo tako nek nastave", rekao je Veličković za Tanjug TV.

Veličković je od 2009. do 2012. igrao za Real:

"Real ima 17 igrača u rosteru. Imaju mnogo iskustva i ovako teških utakmica. I da su obe ekipe kompletne, bilo bi neizvesno i teško za Partizan. Mora Partizan da nadomesti neigranje Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Crno-beli imaju dosta momaka, koji mogu da iskoče i da odigraju kako treba. Domaći košarkaši će imati 20.000 navijača iza sebe, a to je nešto što niko nema u Evropi. Sigurno da igračima Reala nije lako, pošto gube 2:0 u seriji. Rudi Fernandez, Serhio Ljulj i ostali imaju u karijeri dosta ovakvih utakmica. Neće biti lako za crno-bele, ali stvarno ne znam da li neko u Evropi ima domaći teren kao što ima Partizan", istakao je Veličković.

On je kraju naglasio da bi voleo da Partizan izbori plasman na F4 Evrolige u Kaunasu:

"To je nešto što bi svako voleo. Partizan je na korak od toga i nadam se da će uz malo sreće da se domogne Kaunasa", zaključio je Veličković.

Partizan je u prvom meču prošle nedelje u Madridu slavio 89:87. Drugi duel je završen trijumfom "crno-belih" 95:80, nakon što je utakmica minut i 40 sekundi pre kraja prekinuta posle opšte tuče. Disciplinski sudija Evrolige je potom kaznio Real i Partizan sa po 50.000 evra zbog opšte tuče i prekida druge utakmice. Suspenzija od pet utakmica izrečena je košarkašu Reala Geršonu Jabuseleu, dok je kapiten Partizana suspendovan na dva meča. Po jedan meč suspenzije dobili su Matijas Lesor iz Partizana i igrač Reala Gabrijel Dek.