Evroliga

Mateo Ćus očekuje Realov revanš Partizanu u drugom meču plej-ofa: Ako naš stav i trud budu isti imamo šansu da pobedimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 15:15
Mateo Ćus očekuje Realov revanš Partizanu u drugom meču plej-ofa: Ako naš stav i trud budu isti imamo šansu da pobedimo MN Press

Sa 87:89 u dramatičnoj završnici gostovanja u Madridu, košarkaši Partizana Mozzart Bet poveli su s 1:0 u seriji evroligaških plej-of duela sa Realom, ali to nije obeshrabrilo trenera Matea Ćusa.

Iskusni stručnjak smatra da njegova ekipa može već u narednom susretu (27. april, 20.45) da se vrati u "život", ukoliko ponovi sve dobro iz prethodnih 40 minuta borbe sa crno-belima. 

"Sutra je važan dan. Sve utakmice u plej-ofu su teške. Ako naš stav i trud budu isti kao na jučerašnjem meču, imaćemo šansu da pobedimo. Plej-of serija je duga i uvek morate da razmišljate o narednom meču. Nema sumnje da su igrači posvećeni, dali su maksimum na prvoj utakmici protiv Partizana. Moramo da budemo spremni da damo sve od sebe i na drugoj utakmici", rekao je danas Mateo Ćus. 

Prema njegovim rečima, tim je u stanju da se konsoliduje posle poraza u zadnjoj sekundi uzbudljive borbe u španskoj prestonici. 

"Partizan je pobedio zaslugom Kevina Pantera, koji je u poslednjoj sekundi pogodio taj šut preko Geršona Jabuseela. Moramo da se oporavimo što je pre moguće. Povreda Edija Tavareza je malo poremetila naše planove", dodao je Španac, koji očekuje maksimalnu podršku sa tribina. 

 

 

I Gabrijel Dek razmišlja prilično optimistički, poput svog šefa. 

"Mogli smo nešto ranije da zatvorimo meč. Nismo imali sreće sa trojkama, a i sa pojedinim odlukama sudija. Nemam šta da zamerim saigračima na trudu. Moramo da ostanemo fokusirani do kraja, da ispravimo greške i da zaboravimo prošli meč da bi bili na visini zadatka. Pobeda je Partizanu dala samopouzdanje, ali mi moramo da budemo agresivni i da igramo svoju igru. Svaki naredni meč je finale", kazao je argentinski košarkaš iz redova "kraljevića".

Četvrfinalna serija se igra na tri pobede, treća utakmica zakazana je za 2. maj Beogradu, koji bi bio poprište i eventualnog četvrtog okršaja Partizana i Reala (4. maj). Potencijalna majstorica biće odigrana 9. maja u Madridu.