Evroliga

Mateo Ćus priziva rušenje evroligaške tradicije u meču sa Partizanom: Niko nije stigao 0:2? Za sve postoji prvi put

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.05.2023 18:21
Mateo Ćus priziva rušenje evroligaške tradicije u meču sa Partizanom: Niko nije stigao 0:2? Za sve postoji prvi put MN Press

Košarkaši Reala slovili su za blagog favorita pred plej-of seriju Evrolige, ali im je Partizan sa dve pobede u gostima stavio "omču" oko vrata, jer bi poraz u sutrašnjem meču (20.30) u beogradskoj "Štark areni" značio oproštaj od Fajnal fora. 

Ni statistika ove faze elitnog kontinentalnog klupskog takmičenja nije na strani "kraljevića", pošto se niko pre nije vraćao iz takvog debelog minusa. 

"Zaostajemo i nije lako, igraćemo na teškom terenu i to će nam otežati stvari, tako da ćemo morati da budemo čvršći i složniji nego ikad, jer će sigurno biti problema. Niko nije stigao 0:2? Za sve uvek mora postojati prvi put, a zašto ne bi sada bilo tako? Razmišljamo samo o prvoj utakmici, a ako bismo pobedili i u četvrtoj, biće i peta. Možemo da razmišljamo samo o jednoj utakmici, jer sve u svemu pobeda bi nam pomogla da se podignemo", zvuči staloženo trener Mateo Ćus. 

Iskusnog stručnjaka sa klupe gostiju ne brine ni paklen ambijent na utakmicama Partizana, o kom bruji cela Evropa. 

"Atmosfera je veoma živahna, teraju vas da sumnjate u svoje mogućnosti, jer nije lako igrati sa toliko ljudi, koji su tako blizu, toliko uključeni u igru i koji toliko vibriraju sa svojim igračima bez prestanka navijanja. Mi razmišljamo samo o košarci. Tamo je već jako teško pobediti i zbog atmosfere, kao i na drugim gostovanjima u Evropi. Neću da ulazim u to šta Željko Obradović ima da kaže svojim navijačima, jer ne mogu da ulazim u tuđe kuće", stava je Španac, koji bi da se ne osvrće ni na užasan finiš nezavršene druge utakmice na svom parketu, kada su sudije zbog prevelikog broja učesnika tuče na obe strane svirale kraj meča, a Evroliga registrovala rezultat minut i 40 sekundi pre isteka zadnje četvrtine (80:95).

 

 

 

"Ne putujemo sa više straha, razgovaraćemo i razmišljati o košarci. Desili su se incidenti koji nažalost nikada nisu smeli da se dese i sada svi moramo u svom delu posla da pričamo isključivo o košarci. Moramo da pokušamo svim sredstvima da operemo tu lošu završnicu utakmice, koja se nikome nije dopala i zbog koje nam je žao, ali to je gotovo. Odigraćemo košarkašku utakmicu bez daljeg, sa tim mentalitetom kojim putujemo. Ništa se neće desiti, pričaćemo o košarci i igrati", jasan je Ćus. 

Real u ovom meču ne može da se osloni na igru suspendovanih Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka, mada ni s njima nije mogao da izađe na kraj sa Partizanom. Pogotovo u drugom susretu. 

 

 

"Doživeo sam mnoge stvari sa ovom grupom, bez sumnje, i u ovom klubu. Ne samo u košarci, dešavaju se neočekivane stvari, i u fudbalu su se dešavale stvari koje su se smatrale nemogućim. Imam poverenje u ovu grupu jer su to pokazali i ranije. Ako od nekoga možemo da očekujemo povratak, onda je to od ove ekipe. Ništa nije napisano i, čak i ako imamo veliki minus, pokušaćemo da damo sve od sebe da sutra pobedimo", podvukao je stratag Reala.