Evroliga

Oglašavanje "siledžije" Jabuselea: Izvinjavam se Egzumu, Partizanu, mom klubu i navijačima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 12:22
Oglašavanje "siledžije" Jabuselea: Izvinjavam se Egzumu, Partizanu, mom klubu i navijačima MN Press

Košarkaši Partizana dobili su i drugu utakmicu plej-ofa Evrolige, sa Realom na njegovom parketu (80:95), ali nisu je završili zbog prekida minut i 40 sekundi pre kraja. 

Razlog tome je neviđena tuča nastala posle pregrubog faula Serhia Ljulja nad kapitenom crno-belih Kevinom Panterom, odnosno činjenica da su u razmeni udaraca, gurkanju i(li) razdvajanju učestvovali skoro svi igrači oba tima, zbog čega nije imao ko da nastavi meč.

 

 

Ružne scene obišle su ceo svet, a najviše zgražavanja izazvao je krvnički start Geršona Jabuselea na Dantea Egzuma sa leđa i rvačko obaranja Amerikanca u srpskom timu, što je dovelo povređivanja nožnog prsta važnog aduta trenera Željka Obradovića, uz veliku neizvesnost oko njegovog nastupa u jednom ili dva duela u Beogradu. 

Dok se čekaju, za danas najavljene, sankcije Evrolige za vinovnike skandala Ljulj je priznao svoju krivicu za tuču i javno se izvinio kome je trebalo, a sada je to učinio i Jabusele, kog sigurno čeka drakonska kazna disciplinaca elitnog takmičenja, kao i kluba. 

 

 

"Duboko se kajem zbog svog ponašanja na sinoćnjoj utakmici. Košarka je sportsko ponašanje i prijateljstvo. Moje iskreno izvinjenje Partizanu, klubu sa kojim smo uvek bili u odličnim odnosima, Danteu Egzumu i njegovoj porodici, mojim saigračima, mom klubu i svim navijačima", napisao je "siledžija" Geršon Jabusele na društvenim mrežama.

Teško, ipak, da mu to može biti olakšavajuća okolnost. Šta više, ne bi bilo čudno da 27-godišnji Francuz dobije toliku dugu suspenziju da mu to ugrozi nastavak karijere. 

Posle dva brejka u Madridu crno-beli će prvu "meč loptu" za plasman na Fajnal for imati 2. maja, u rasprodatoj "Štark areni". Da bi otišli u Kaunas moraju još jednom da savladaju "kraljeviće".