Evroliga

Obradović pred Virtus: Očekujem neuporedivo težu utakmicu od one u Beogradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 20:31
Obradović pred Virtus: Očekujem neuporedivo težu utakmicu od one u Beogradu Tanjug/Rade Prelić

Košarkaši Partizana u sredu od 20.30 gostuju Virtusu u Bolonji u okviru 27. kola Evrolige.

Crno-beli imaju skor 14:12, trenutno su sedmi i imaju sasvim pristojne šanse da se plasiraju u top 8 elitnog evropskog takmičenja.

Trener beogradskog kluba, Željko Obradović, izneo je svoja očekivanja pred pomenuti duel:

"Virtus je u toku Evrolige igrao mnogo utakmica na veoma visokom nivou, a čini se i nekoliko slabih, kao poslednja protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Skauting sa te utakmice ne treba da postoji jer to nije realna slika njihovog kvaliteta. Spremaćemo se za ono najbolje, kako su igrali pre svega na domaćem terenu, ali i neke utakmice na strani. Sve znamo o njima, znamo kvalitet koji imaju, pokriveni su na svim pozicijama. Veoma je važno sa kojom ćemo energijom izaći na parket, s obzirom na ritam u kojem igramo i mi i oni. Da probamo da igramo kao poslednje utakmice u Evroligi, sa mnogo želje, energije i da im ne dozvolimo poene iz drugog i trećeg pokušaja, zagradimo koš i ne dopustimo im da dobiju bitku pod obručima", rekao je Obradović.

Potom je pohvalio trenera Virtusa, Serđa Skariola:

"Imaju mnogo igrača na poziciji jedan koji kreiraju igru. Mnogo toga za Belinelija što se tiče izlaska iz blokada i šutiranja, izolaciju za Šengeliju, visoke igrače, zavisi da li koriste Vimsa na tri ili četiri. Teodosić može da bude plejmejker, ali može da igra i dvojku... Dosta toga imaju. Vidi se potpis Serđa Skariola koji je izvanredan trener i u napadu uvek ima jasan cilj. Pokušavaju da menjaju načine igre u odbrani, od 'meč ap' zona, posle auta, sa strane i ispod koša. Na to smo dobro reagovali u prvoj utakmici, pa bi trebalo da probamo i tamo", podvukao je Obradović.

Podsetimo, Partizan je u oktobru ubedljivo slavio nad Virtusom u Beogradu sa 90:62.