Evroliga

Makabi je uradio pola posla, sad Partizan treba drugu polovnu: U "Arenu" stiže Olimpijakos

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.03.2024 09:54
Košarkaši Partizana pozdravljaju navijače MN Press
Košarkaši Partizana pozdravljaju navijače

Izraleski Makabi uradio je dobru stvar za Partizan pobedivši Valensiju u 32. kolu Evrolige, a sada i košarkaši crno-belih to moraju da iskoriste i steknu pobedu prednosti nad španskim timom.

Šampion Admiralbet Aba lige na svom terenu, u rasprodatoj "Štark Areni", dočekuje grčki Olimpijakos (20.30), koji ima velikih problema sa povređenim igračima i pobeda je nešto što tim trener Željka Obradovića želi da ostvari.

Grčki tim je u prvom međusobnom ovosezonskom susretu slavio posle produžetka i prvotimci Partizana pred svojim navijačima žele da se iskupe za taj neuspeh.

"Imamo iskustvo utakmice koju smo igrali u prvom delu, pre dosta vremena, ali ona bi trebalo da nam pomogne da znamo kako da igramo protiv Olimpijakosa. Ekipa koja je napravljena za najveće domete, imaju kvalitet i igru koja je prepoznatljiva otkako je Jorgos Barcokas tamo", rekao ej trener Obradovć i dodao:

"Očekuje nas posao, da čitamo njihovu odbranu. Biće dosta preuzimanja, biće dosta protoka lopte u napadu. Oni su tim koji igra veoma strpljivo i dosta toga se odigra u samoj završnici napada. Kada to govorim, mislim na izuzetnu realizaciju u poslednje tri-četiri sekunde napada. To znači da ćemo morati da igramo odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Tu negde leži ključ utakmice."

Još nije poznato da li će se u ekipi naći i Zek Ledej koji se sinoć vratio u Beograd, kasnije nego što je trebalo nakon što je bio u Americi zbog porodičnih obaveza, ali više od 10 dana nije trenirao sa ekipom.

Evroliga, 32. kolo

sreda

Makabi TA - Valensija 95:80

četvrtak

Žalgiris - Olimpija Milano 19.00
Baskonija - Anadolu Efes 20.30
Bajern - Barselona 20.30
Partizan - Olimpijakos 20.30
Asvel Lion - Monako 21.00

petak

Fenerbahče - Alba 18.45
Real Madrid - Crvena zvezda 20.30
Virtus - Panatinaikos 20.30

 

Standings provided by Sofascore