Evroliga

Obradović pred Albu: Treba da zaustavimo njihovu igru u tranziciji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.04.2024 18:05
Željko Obradović, trener KK Partizan MN Press
Željko Obradović, trener KK Partizan

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred meč sa Albom, da njegova ekipa mora dobro da se pripremi i na najbolji mogući način odigra sutrašnju utakmicu.

Partizan u četvrtak od 20.30 časova gostuje Albi u meču 33. kola Evrolige.

"Ja sam najavio bio trening posle Budućnosti, zato što sam razmišljao da neki igrači koji nisu imali veći minutažu treba da u narednim utakmicama malo više pomognu timu. Međutim, to jutro posle utakmice, smo vrlo rano ustali i kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i ja sam im izašao u sustet. Eto to je to, inače praksa će biti da, bez obzira kakav je program, oni koji manje igraju na slobodan dan imaju trening", izjavio je Obradović i dodao da je utakmica sa Albom važna za crno-bele.

"Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa. Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonski presing", istakao je Obradović.

Iskusni strateg konstatuje da niko u ekipi ne razmišlja na kom mestu na tabeli Evrolige je Alba.

"To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Tako ih tretiramo kao pravo evroligaški tim. Nema veze utakmica sa Olimpijakosom, što se tiče morala. Mi smo odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način", zaključio je Obradović.