Nikola Jokić

Nikola Jokić o narednom duelu sa Finiksom: Oni su favoriti za titulu i neverovatna grupa momaka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2023 09:50
Nikola Jokić o narednom duelu sa Finiksom: Oni su favoriti za titulu i neverovatna grupa momaka Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Denver je bez većih problema preskočio Minesotu u prvom kolu plej-ofa NBA lige i u narednoj rundi odmeriće snage sa Finiksom. Poput Nagetsa i Sansi su slavili u seriji 4:1, a do polufinala Zapada ekipa Arizone stigla je nakon pobeda nad LA Klipersima. 

Prema rečima centra Denvera Nikole Jokića, Finiks ima odličnu ekipu i jedni su od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

"Nema dileme, oni su glavni kandidati za titulu. Imaju neverevotanu, ali neverovatnu grupu momaka sa odličnim trenerom i nema sumnje da će ovo biti veliki izazov za nas", rekao je Jokić.

Srpski košarkaš i dvostruki MVP lige se potom osvrnuo na seriju sa Minesotom, koja je u duelu sa Nagetsima bila oslabljena za Džejdena Mekdenijelsa i Naza Rida.

"Uprkos činjenici da su bili konkurenti u svakoj utakmici, osim u prvoj, to je bila laka pobeda za nas. Minesota je odradila sjajan posao. Ali, mi smo samo malo bili bolji ovaj put", podvukao je Jokić.

https://www.youtube.com/watch?v=9Tcbmf333Ts

Centar Nagetsa je petu utakmicu završio sa tripl-dabl učinkom. Svojim drugim u ovoj seriji, a u noći za nama zabeležio je 28 poena (8/29 iz igre), 17 skokova i 12 asistencija.

"Promašivao sam celo veče, ali saigrači veruju u mene i ja verujem sebe. Džamal je igrao sa toliko emocije. On je pokrenuo naš tim. Nikada ne odustaje i tokom čitavog susreta je pogađao važne šuteve", zaključio je Jokić.

Marej je završio utakmicu sa 35 poena. Nagetsi i Sansi počinju seriju u nedelju ujutru po srednjeevropskom vremenu.