UEFA Liga Evrope

Mendilibar veruje u Sevilju: Mirna glava i koncentracija donose trofej Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 20:26
Mendilibar veruje u Sevilju: Mirna glava i koncentracija donose trofej Lige Evrope Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

(Od specijalnog izveštača TV Arena sport - Luka Jovović)

Mnogi igraju Ligu Evrope, ali kada Sevilja dođe do finala pobeđuje samo ona. Španski klub je u poslednje dve decenije apsolutni vladar ovog takmičenja, pobedio je u svih šest finala (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020), što se moglo i videti u Fan zoni u Budimpešti.

Trener Sevilje Hoze Luis Mendilibar je bar pred finale posebna ličnost. Došao je u najgorem momentu kao vatrogasac posle Horhea Sampolija, potpisao je na dva i po meseca i preporodio tim. Došao je u finale Lige Evrope, od borbe za ispadanje stigao je u predvorje Evrope i kroz La Ligu.

"Nije me briga za moju budućnost. Miran sam, nisam imao posao, ugovor mi ističe za mesec dana, ali ja sam posvećen sutrašnjem finalu, kao i poslednjem meču lige na Anoeti. Videćemo šta će se desiti, uopšte ne mislim šta će biti "sutra", rekao je Mendilibar o svom statusu na pres konferenciji.

Sevilja ima oreol nepobedivosti u finalima.

"Istorija je tu i ne laže, jer je Sevilja najtrofejniji klub u ovom takmičenju u poslednje dve decenije. Igrali smo dobro kroz nokaut fazu, prošli smo teške prepreke i sutra idemo sa našim oružjem da pobedimo. Obe ekipe su zasluženo stigle do meča za trofej. Biće teško, budžeti ne igraju ulogu, ko bude pravio manje grešaka i imao mirniju glavu bliži je trofeju".

 

 

Reči Žozea Murinja, da "istorija ne igra" nije ga pogodila.

"Slažem se sa Murinjom, ne pobeđuje istorija, ali ni komplimenti. Imamo dosta sedih vlasi i on i ja. Roma je težak rival, snažna u defanzivi, znamo kako će oni igrati, a znamo i mi. Imam startnu postavu, nadam se da će se svi osećati dobro. Naša ideja u igri je jasna svima, nećemo je menjati. Ponavljam, finala su najteža, računa se samo trofej."

Mendilibaru je ovo najvažniji meč u karijeri.

"Uživam u fudbalu od kako sam stigao u Sevilju. Nadam se da ću završiti sezonu uživajući. Meni je u glavi samo pobeda, tako spremam ekipu. I da, sutrašnja utamica nije važna za moju budućnost. Ako će ovaj meč da promeni stvari, to vam je kao kad padne gol u 90. minutu i promeni izveštaj novinara", zaključio je Mendilibar.

Srpski reprezentativci Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj su u kombinaciji za sastav tima. Neprelazni Gudelj će izvesno biti starter, Mendilibar će se odlučiti između Dmitrovića i Marokanca Bona.