UEFA Liga Evrope

Murinjo želi i trofej Lige Evrope: Istorija ne igra, za nas je ovo "specijal"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2023 19:39
Murinjo želi i trofej Lige Evrope: Istorija ne igra, za nas je ovo "specijal" Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

(Od specijalnog izveštača TV Arena sport - Luka Jovović)

Roma je u Budimpeštu došla po trofej Lige Evrope! Trener "vučice" Žoze Murinjo u svom stilu govorio je na pres konferenciji pred sutranšnji finalni duel sa Seviljom (21.00, TV Arena Premium 1), potencirajući spremnost tima da u vitrine kluba posle prošlogodišnje Lige konferencija donese i pehar Lige Evrope.

Murinjo je prošle sezone ušao među besmrtne trenere jer je posle dva trofeja Lige šampiona (Porto 2003/04, Inter 2009/10), UEFA kupa (Porto 2002/03), Lige Evrope (Mančester junajted 2016/17) osvojio i Ligu konferencija. Želi i šesti trofej u šestom finalu.

"Imali smo dug put do finala, drugačiji od našeg rivala koji je stigao iz Lige šampiona. Odigrali smo 14 utakmica i zaslužili smo da budemo ovde", istakao je na početku Murinjo.

Za njega istorija ne igra nikakvu ulogu, jer je Sevilja sa šest titula najtrofejnija ekipa u Ligi Evrope.

"Ja kažem - istorija ne igra, moj kolega misli drugačije. On misli da je Sevilja favorit jer istorija to govori i ja to poštujem. Za njih je igranje finala Lige Evrope skoro normalna pojava, za nas je specijalan događaj. Za njihove navijače je putovanje na finala skoro isto kao i mečevi u Primeri, za naše je - istorijski. Sevilja ima 25 odličnih igrača, mnogo opcija, ali oni ne poznaju moje momke i ne poznaju moj tim. A, on ume da pobeđuje".

Mentalitet ekipe može da nadomesti neiskustvo, treneri se ne pitaju mnogo.

"Trener ne igra finale, već igrači na terenu. Zato sam i rekao mom stručnom štabu da je naš posao danas završen i sada momci prave svoju priču i pišu istoriju. Možda igrači Sevilje imaju više isksutva, ali moj tim je na okupu dve godine. Sve će se rešiti na terenu, mi imamo naš cilj, naše snove".

Pitali su Murinja i da li ostaje u Romi i naredne sezone.

"Moji igrači sve znaju, sada nemam ništa, nula kontakata sa drugim klubom. Razmišljam samo o finalu, o tome šta želimo da uradimo, kako da igramo i kako da dožemo do cilja", zaključio je Murinjo dodajuči da je Paolo Dibala sprman za pola sata.