Liga 1

Francuzi najavljuju: Nemanja Matić želi da napusti Ren u januaru iz porodičnih razloga

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.12.2023 20:24
Francuzi najavljuju: Nemanja Matić želi da napusti Ren u januaru iz porodičnih razloga TV Arena sport/ Screenshot

Nemanja Matić je letos iznenadio transferom u francuski Ren, a večeras je u Francuskoj ponovo tema jer se nagoveštava njegov odlazak iz francuskog kluba već u januaru! Srpski bivši reprezentativac je letos stigao u redove Rena iz Rome, kao ključno pojačanje tima za Ligu Evrope i igrama je opravdao očekivanja.

Naime, kako prenosi "L ekip", srpski as je nezadovoljan učlinkom tima u dosadašnjem delu sezone u Ligi 1, bez obzira na plasman ekipe u šesnaestinu finala Lige Evrope gde ih čeka duel sa Milanom.

Međutim, glavni razlog mogućeg odlaska je porodični. Naime, njegova deca ne govore francuski a u Renu nema internacionalne škole, što im stvara veliki problem, ističu francuski mediji. Zato se i veruje da bi Matić mogao od kluba da zatraži raskid ugovora godinu i po pre njegovog isteka (jun 2025.).

Matić je ove sezone odigrao 19 mečeva u svim takmičenjima (tri asistencije), značajan je igrač tima, pogotovo je bio bitan u evropskim mečevima gde je ostvaren plasman u nokaut fazu.

Povratak u Romu kod trenera Žozea Murinja je isključen jer se Portugalac naljutio na svog omiljenog igrača što je napustio "vučicu" i otišao u Ren. Ipak, karijera i iskustvo koje je stekao u toku karijere (Čelsi, Benfika, Mančester junajted, Roma), kao i dobra forma koju je pokazao, sigurno će mu pomoći u pronalaženju nove sredine, ako se uopšte ostvare najave francuskih medija.