Liga 1

Oglasio se i Nemanja Matić: Vraćam se u Ren da sa upravom rešim situaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 21:50
Nemanja Matić TV Arena sport/ Screenshot
Nemanja Matić

Nemanja Matić je juče sa porodicom napustio Ren na opšte iznenađenje kluba, navijača ali i javnosti. Klub se danas oglasio saopštenjem da "ne vidi nijedan problem za ovakav postupak igrača", da bi se večeras srpski internacionalac oglasio saopštenjem preko društvenih mreža i najavio povratak u Ren kako bi sa upravom rešio situaciju.

"Dragi navijači, želim da stavim tačku na sve spekulacije i da kažem da sam prošlog leta bio počašćen pozivom Rena da postanem važan deo ambicioznog projekta, kojem je bio potreban igrač mojih karakteristika i iskustva. Posle šest meseci u klubu mogu samo da potvrdim da je naš klub postao izuzetan zbog svih igrača, a pogotovo mladih", pisao je Matić.

 

 

I objasnio u čemu je problem.

"Nažalost, zbog moje greške, nisam uspeo da moju privatnu situaciju prilagodim profesionalnog. Nisam uspeo da upišem decu u internacionalnu školu, u koju su išli od početka školovanja. Zato sam bio odsutan u prethodna tri dana, da bih probao da rešim ovaj veliki problem za mene i moju porodicu i sutra se vraćam u Ren, gde ću zajedno sa čelnicima kluba doneti odluku o narednim koracima", napisao je Nemanja Matić.

S obzirom na profesionalnost koju je u bogatoj karijeri do sada pokazivao, ovo je negde i logičan i očekivan potez. Zna vrlo dobro Matić da ima ugovor sa klubom do juna 2025. godine i da bi ga grubo krešenje istog dovelo u veoma neugodnu situaciju gde bi pod eventualnom tužbom kluba mogao da snosi velike finansijske konsekvence, ali i pretnju kazne od strane FIFA. 

Prethodnih dana se pisalo o interesovanju Liona za njega, ali je Ren obe ponude odbio. Videćemo kako će se Ren i Matić dogovoriti, jer to je jedina ispravna opcija u ovom slučaju.

Instagram/Nemanja Matić