UEFA Liga Evrope

Murinjo izgubio finale, a ponosan: Tim je dao sve, rezultat je nepravedan, a ne znam da li ću ostati

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 00:43
Murinjo izgubio finale, a ponosan: Tim je dao sve, rezultat je nepravedan, a ne znam da li ću ostati Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Žoze Murinjo više nije nepobediv u finalima evrokupova, u svom šestom je doživeo poraz i Roma nije uspela da posle Lige konferencija, osvoji i Ligu Evrope. Sevilja je ostala kraljica Lige Evrope.

"Tim je dao sve. Ili smo izašli sa peharom ili "mrtvi". Mrtvi smo psihički i fizički. Rezultat je nepravedan, sa toliko epizoda o kojima možemo da pričamo. Pobedio sam u pet finala i izgubio sam ovo, ali nikada nisam kući pošao tako ponosan kao večeras", rekao je Murinjo.

Plakali su svi u Romi, posebno Dibala.

"Svi su vezani za klub, shvatamo stvari ozbiljno i ponizno, uvek dajemo sve. Neko plače, neko ne plače. Ali, istina je da smo svi tužni. Idemo kući mrtvi umorni i kažemo da nije fer."

Nije se Portugalcu svidelo suđenje Tejlora.

"Sudija je bio Španac. Podelio nam je mnogo žutih kartona, a Lameli je morao da pokaže drugi i da ga isključi. Nije to uradio i Lamela je dao gol iz penala".

O svom ostanku u Romi nije mogao objektivno da govori.

"Od ponedeljka ću biti na odmoru, ako budemo imali vremena da razgovraamo odlučićemo. Moram da se borim za ove momke, ne mogu objektivno da razmišljam i kažem da sigurno ostajem. Ozbiljan sam čovek, rekao sam vlasnicima da će prvi saznati ako me neki drugi klub zove. U decembru sam razgovraao sa klubom jer sam imao ponudu Portugalije. Od tada nisam imao kontakte, imamo još godinu dana ugovor sa Romom. Takva je situacija, a šta će biti ne znam", rekao je Murinjo.