La Liga

Hoze Luis Mendilibar nije više trener španske Sevilje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.10.2023 11:35
Hoze Luis Mendilibar nije više trener španske Sevilje Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Sevilja je samo nekoliko meseca posle osvajanja Lige Evrope smenila trenera Hoze Luisa Mendilibara. Iskusni trener (62) je na klupu Sevilje seo u martu ove godine, a pre samo pet meseci Sevilji doneo trofej Lige Evrope pobedom nad Romom u finalu, ali je platio ceh očajnom startu ove sezone. 

Sevilja ima samo jednu pobedu u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima, pa je odluka čelnika Sevilja da smeni Mendilibara očekivana i najavljena u španskim medijima već u subotu uveče, posle remija kod kuće protiv Rajo Valjekana (2:2). 

Računajući sva takmičenja, Mendilibar je na klupi Sevilje proveo 28 utakmica, uz skor 10-11-7. Čelnici Sevilje su najavili da će ime novog trenera biti objavljeno najkasnije do kraja nedelje.

Sportski direktor Viktor Orta želeo bi na klupi da vidi Andonija Iraolu, menadžera Bornmuta, ali njegovi planovi su vezani za Prmijer ligu. Havi Garsija i Marselino su slobodni, međutim, nisu u prvom planu. Koliko su Antonio Konte i Andre Viljas Boaš spremni da uskoče u Seviljin "čamac za spasavanje" teško je proceniti, ali finansijska situacija svakako ne ide na ruku upravi da bi pozvala dvojicu skupih trenera.