UEFA Liga Evrope

Sevilja i Mendilibar nastavljaju ruku pod ruku: Osvajač Lige Evrope, ipak, zadržao trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2023 15:05
Sevilja i Mendilibar nastavljaju ruku pod ruku: Osvajač Lige Evrope, ipak, zadržao trenera Tanjug/AP Photo

Iskusni fudbalski stručnjak Hoze Luis Mendilibar ipak neće na poduži odmor od fudbala, kako se u španskim medijima spekulisalo posle pobede njegove Sevilje u dramatičnom finalu Lige Evrope sa Romom, jer je danas sa Pirineja stigla vest da se vezao za Andalužane novim ugovorom do 2024. godine. 

Na kraju Seviljine rolerkoster sezone sve je ukazivalo da će bivši strateg Alavesa, Valjadolida, Levantea, Osasune, Eibara i još nekih klubova u Španiji, izabrati život bez stresa da bi se ispostavilo da 62-godišnji trener ima još energije za vođenje utakmica u La Ligi, Kupu kralja i Ligi šampiona. 

 

 

"Trener koji je došao 21. marta posvećen misiji opstanka u ligi, ne samo da je ostvario cilj, nego je uspeo da osvoji Ligu Evrope preko Mančester junajteda i Juventusa", stoji između ostalog u saopštenju Sevilje, koji je potpisao potpredsednik kluba Hoze Marija del Nido Karasko, kao i ostatak uprave zadovoljan onim što je Mendilibar dao klubu.  

Za deo fudbalskih krugova na Pirinejima ovaj epilog, ipak, predstavlja iznenađenje, obzirom na glasine da je osvajač rekordnih sedam trofeja Lige Evrope pitao šefa stručnog štaba Rajo Valjekana, Iraolu, da preuzme vođenje Nemanje Gudelja, Marka Dmitrovića i kolega reprezentativaca Srbije.