UEFA Liga Evrope

Mendilibar još ne veruje: Da odem na odmor, pa da sagledam šta smo uradili

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.06.2023 00:54
Mendilibar još ne veruje: Da odem na odmor, pa da sagledam šta smo uradili Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Sevilja je najtrofejniji klub u Ligi Evrope i nepobediva je u finalima. Podizala je trofej Lige Evrope 2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020. 2023. Sedma od sedam, trener Hoze Luis Mendilibar je osvojio prvi trofej u karijeri, stigao je kao vatrogasac a sezonu završava kao kralj. Pobeđena je Roma posle penal serije.

"Kada odem na odmor onda ću znati šta smo uradili. Loše smo počeli, oni su igrali dobro. U drugom delu smo promenili igru, uspeli da dođemo do produžetaka, penala. A, onda smo bili dvoljno mudri na penalima. Montijel je trebalo da bude peti izvošač, ali sam promenio raspored. Hajde da uživamo u ovom momentu, prijatno mi je iako ne znam da li ću i ostati. A, bilo bi ludo da se ova bajka ne nastavi", istakao je Mendilibar.

 

 

Golman Jasine Bono dobio je pehar kao MVP finala. Odbranio je penal.

"Čestitam svima, Sevilja je ipak Sevilja. Ove godine je bilo mnogo emocija, Mundijal, Primera pa današnje finale. Neverovatno sam uzbuđen, iscrpljen, pobedu posvećujem ljudima koji su me podržavali, porodici, saigračima, prijateljima", rekao je Bono.

Erik Lamela je protiv bivšeg kluba Rome postigao gol sa bele tačke u penal seriji.

"Osvojio sam prvu evropsku titlu, dugo sam je čekao i veoma sam uzbuđem. Možda to nije bio naš najbolji mel, ali mislim da smo trofej zaslužili radom ulođenim ove godine. Tim se nikad nije predao, čak ni večeras u teškom meču protiv mog bivšeg kluba. Mnogo volim romu, ali fudbal je takav. Neko je morao da pobedi, a neko da izgubi", rekao je Lamela.