UEFA Liga Evrope

Marko Nikolić na licu mesta uz Arenu: Voleo bih da Matić i Murinjo podignu pehar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.05.2023 20:45
Marko Nikolić na licu mesta uz Arenu: Voleo bih da Matić i Murinjo podignu pehar TV Arena sport

Marko Nikolić, novi trener Al Ahlija, bio je gost TV Arena sport na "Puškaš Areni" sa našim komentatorima Ognjenom Draškovićem i Goranom Svilarom.

"Predivna atmosfera, obožavam ovaj grad, atmosfera je sjajna. Nadam se da ćemo i mi u Beogradu doživeti ovako nešto. Uživaćemo sigurno", počeo je Nikolić.

Kada je Murinjo izašao na teren Nikolić je pomislio...

"Pomislio sam da Roma neće izgubiti ovo finale." 

Murinjo ima "pet od pet" u finalima, a Sevilja "šest od šest" trofeja u Ligi Evrope.

"Neverovatan rezultat Sevilja pravi u ovom takmičenju. Njima je normalna situacija da igraju Ligu Evrope i pobeđuju. Moram da se opredelim i za nijansu više bih voleo da Murinjo ima šest od šest".

Meč će biti interesantan jer se sastaju dve ekipe različitih filozofija.

"Mnogo se debatuje, različiti su načini kako da se u fudbalu dođe do uspeha. Svi vole da govore o napadačkom fudbalu, ali nije to jedini put da se dođe do rezultata. Ja se bavim strukom, za rezultat se stiže raznim putevima. Susreću se različite filozofije, različiti pristupi fudbalu. U fudbalu se može na razne načine."

Četvorica Srba igraju za pehar.

"Moramo da budemo ponosni da imamo četvoricu igrača u finalu Lige Evrope. Moramo da cenimo sebe malo više, da verujemo u sebe. Da poradimo na infrastrukturi, ambijentu. Imamo dobre igrače, trenere, ali treba nam bolji ambijent. Voleo bih da Matić digne pehar sa Murinjom. Možda će mu biti poslednja šansa za to."

 

 

Sevilja je fenomen ove sezone.

"Sevilja je pre dva meseca bili u brobi za opstanak. Bio sam tamo, a večeras mogu da uzmu sedmi evropski trofej. To je fudbnal, zato je lep. Ne volim da dajem prognoze, ali tipujem na iskustvo. Ko bude manje grešio, a bolje otvori meč bliži je trijumfu".

Finala se igraju na rezultat.

"Finala se ne igraju, ona se dobijaju. Generalno je posao trenera da izvuče maksimum od ekipe. Ako bih morao da predviđam rezultat neka bude 2:1 za Romu. Neki detalj, prekid, kontra, greška, koncentracija, sve to utiče", zaključio je Nikolić.