UEFA Liga konferencije

Mendilibar se pretplatio na trofeje: Meč u Topoli promenio nam je mentalitet

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 08:10
Hoze Luis Mendilibar i Darko Kovačević Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris
Hoze Luis Mendilibar i Darko Kovačević

"Nikad nije kasno da se osvaja strasno", mogao bi da zapeva španski trener Hoze Luis Mendilibar. Sa 62 godine osvojio je UEFA Ligu Evrope sa Seviljom, godiunu dana kasnije doveo je Olimpijakos do trofeja UEFA Lige konferencija. I to sam za nekoliko meseci rada.

"Nastavio sam nešto od prošle sezone, srećan sam. Međutim, znam vrlo dobro šta ovaj prvi evropski pehar znači za Olimpijakos. Ponosan sam što smo do cilja stigli svi zajedno", rekao je Mendilibar.

Najstariji trener koji je osvojio ovaj trofej istakao je kao prelomni momenat u sezoni meč u Bačkoj Topoli, kada je njegov tim nadoknadio 1:4 iz Atine i u produžecima eliminisao Makabi iz Tel Aviva (6:1).

"Postoje momentiu koliko su toliko loši da ili odustanete ili nastavite da pokušavate. Kada smo došli u Bačku Topolu imali smo cilj da pobedimo, da pokažemo kako poraz u prvom meču nismo mi. Nismo znali da li ćemo preživeti, ali ta pobeda je promenila mentalitet, sada sam veoma srećan zbog evropske titule".

 

 

Eliminisao je Olimpijakos posle toga Fenerbahče, pa Aston Vilu.

"Suočavali smo se sa poteškoćama, preprekama, ali imali smo cilj. Pretrčali smo maraton i na kraju prvi prošli kroz cilj, vredelo je", zaključio je španski trener.