UEFA Liga Evrope

Nemanja Gudelj stavio je u "džep" nervoznog Dušana Vlahovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.05.2023 10:57
Nemanja Gudelj stavio je u "džep" nervoznog Dušana Vlahovića Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

Sevilja je i u Torinu pokazala zašto je zovu "kralj Lige Evrope". Šestostruki osvajač ovog takmičenja je remijem 1:1 u Torinu, u prvom polufinalom meču protiv Juventusa napravio veliki korak ka finalu u Budimpešti.

Jednoglasna je ocena svih da je Nemanja Gudelj, komandant odbrane Sevilje "stavio u džep" reprezentativnog kolegu Dušana Vlahovića. 

"Kakva predstava! Pobedio je u sverspkom duelu Dušana Vlahovića ne dozvolivši mu ni da priđe golu. Muzika se nije promenila ni kad je na terenu bio Milik. Bio je dirigent orkestra Sevilje", bio je komentgar na igru Gudelja u italijanskim medijima koji su ga proglasili igračem utakmice.

Gudelj igra u sjajnoj formi od dolaska novog trenera Hoze Luisa Mendilibara koji mu nije promenio ni poziciju, mada jeste formaciju jer je poslednju liniju vratio na četvoricu igrača. Bio je neprelazan, jedino nije mogao da reaguje na samom kraju kada je Gati izjednačio rezultat, povratna lopta Pogbe bila je i tačna i van domašaja srpskog asa koji će narednih dana staviti potpis na novi trogodišnji ugovor sa klubom. Veliko olakšanje Nemanji stiglo je i zbog sve boljeg zdravstvenog stanja njegovog brata Dragiše koji je imao problem zbog srčanog zastoja igrajući za Kordobu.

Dušan Vlahović je mnogo hteo, mnogo započeo, promašio je veliki zicer na pas Kostića i "nestao". Ništa nije uradio sem što se dodatno frustirirao kada ga je trener Masimlijano Alegri zamenio posle sat vremena igre. Bio je besan srpski napadač, nije se ni pozdravio sa trenerom a nisu ga mazili ni mediji, ni komentatori sa meča.

"Vlahović se vratio ili možda ne? Davao je pozitivne znake, ali je slabo kontrolisao loptu, propustio je veliki zicer. Defanzivci Sevilje, posebno Gudelj stavili su ga u 'kavez'. Besan u trenutku zamene", bio je komentar medija na igru Vkahovića uz najlošiju ocenu od svih igrača 4,5.

Masimilijano Alegri ne može da pronađe pravi model igre za Vlahovića, na kome se vidi da nemanjem kontinuiteta i prave podrške, nedostaju i minuti i samopouzdanje da povrati pravu formu. Alegri ga je branio posle utakmice. 

"Odigrali su Di Marija i Vlahović dobar meč, nije im bilo lako. Zamenio sam ih jer su se istrošili naporno radeći na terenu. Izmene su nam donele svežinu i novi entuzijazam", rekao je Alegri posle meča.