UEFA Liga Evrope

Liga Evrope: Vlahović pogodio za Juventus, a nedovoljno da se pobede "kanarinci" u Torinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 23:00
Liga Evrope: Vlahović pogodio za Juventus, a nedovoljno da se pobede "kanarinci" u Torinu Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Proradila je drugarska veza Federika Kjeze i Dušana Vlahovića, ali pogodak srpskog asa nije bio dovoljan Juventusu da pobedi Nant (1:1) u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Juventus je dobro otvorio meč protiv Nanta, a posle sjajne akcije Di Marije, koji je dugim pasom iza leđa odbrane pronašao Federika Kjezu, pa njegovim lucidnim spuštanjem lopte, Dušan Vlahović je lakom ekzekucijom u 13. minutu doneo prednost "Staroj dami". Bio je to 10. ovosezonski pogodak srpskog reprezentativca i drugi u Evropi ove sezone, jer je jedini postigao protiv Makabija u grupnoj fazi Lige šampiona.

Imao je italijanski klub dominaciju tokom celog meča, ali su gosti iz Nanta pokazali da imaju sjajnu kontru. Sisoko i Mohamed Mustafa ostavili su Ludovika Blasa u dobroj situaciji, okliznuo se Bremer, a napadač pretvorio u izjednačenje prvi udaracu okvir gola.

Nije Juventus imao ni sreće, Kjeza je pogodio prečku, a Di Marija stativu, pa je Masimilijano Alegri na teren poslao i Filipa Kostića, koji je neočekivano počeo meč sa klupe. Tražili su domaćini penal, sudija je pogledao VAR u procenio da je pre igranja rukom igrač Nanta bio fauliran u skoku od strane Danila. Ipak, ostalo je 1:1.

Sevilja je konačno pokazal pravo lice, stekla je tri gola prednosti pred revanš u Ajndhovenu 3:0. Sevilja i PSV su odigrali čvrsto prvo poluvreme koje je pripalo domaćinu. Počelo je šansom Saibarija u 10. minutu uz odličnu intervenciju Bona, da bi domaćin, za koje je igrao Nemanja Gudelj, imao dva neuspela pokušaja da ugrozi goste ( Rakitić i Nanzu) da bi Marokanac En Nesiri u drugom minutu nadoknade primio dobar pas od Hezusa Navasa i matirao Beniteza.

U nastavku su domaćini za pet minuta postigli dva pogotka, prvo je Okampos zatresao mrežu, a zatim i Nemanja Gudelj. Sprski reprezentativac je primio pas od Okamposa (peta) i sa14-15 metara zakucao loptu pod prečku za 3:0. Međutim, samo četiri minuta kasnije Gudelj je dobio žuti karton, pa će propustiti revanš u Ajndhovenu.

U nokauterskom meču, Monako je vodio, Bajer iz Leverkuzena stigao do 2:1, ali su "kneževi" napravili drugi preokret i pogotkom Disasija slavili 3:2.

Liga Evrope, 1/16 finala

Ajaks - Union Berlin 0:0

Barselona - Mančester junajted 2:2 (0:0)
/M. Alonso 50, Rafinja 76 - Rašfrod 53, Kunde 59 a.g./

RB Salcburg - Roma 1:0 (0:0)
/Kapaldo 88/

Šahtjor - Ren 2:1 (1:0)
/Kriskiv 11, Bondarenko 45 pen - Ekambi 59/

Bajer Leverkuzen - Monako 2:3 (0:1)
/Diabi 48, Virc 59 - Hradecki 9 a.g, Diata 74, Disasi 90+2/

Juventus - Nant 1:1 (1:0)
/Vlahović 13 - Blas 60/

Sevilja - PSV 3:0 (1:0)
/En Nesiri 45+2, Okampos 50, Gudelj 55/

Sporting - Mitjuland 1:1 (0:0)
/Koates 90+4 - Olson 77/

Revanši se igraju 23. februara