UEFA Liga Evrope

UEFA Liga Evrope na Areni: Vlahović i Kostić osvajaju Nemačku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.03.2023 10:31
UEFA Liga Evrope na Areni: Vlahović i Kostić osvajaju Nemačku Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Juventus želi da stigne do kraja UEFA Lige Evrope, planira da osvoji pehar i tako sebi kupi kartu za Ligu šampiona naredne sezone, a Frajburg je samo usputna stanica. Ne bilo kakva. Nemci imaju samo gol zaostatka iz Torina i veliku želju da u svom ratničkom stavu dođu do "velikog skalpa".

Juventus je stigao u Nemačku bez sedmorice povređenih igrača, među kojima su poslednja dvojica Bonući i Pol Pogba. Ali, više od toga trenera Masimilijana Alegrija brine zdravstveno stanje Federika Kjeze i Anhela Di Marije.

"Posle Frajburga, Anhel je propustio mnogo treninga. Prošao je fitnes test, ali postoji mogućnost da ga izgubimo na duže vreme. Videćemo", rekao je Alegri.

Najveća odgovornost u ofanzivi pašće na Filipa Kostića i Dušana Vlahovića. Da li sa Mojezom Kinom kao trećim ofanzivcem, još nije odlučeno.

"Kin i Vlahović moguće da će zajedno početi meč, ali prvo želim da procenim dobro stanje Kjeze i Di Marije", nije dao odgovor Alegri.

Prema najavama medija, Juventus bi mogao da igra u sastavu: Ščešnji - Danilo, Bremer, De Šiljo - Kvadrado, Fanjoli, Lokateli, Rabio - Kostić, Vlahović, Kin (Di Marija).

 

 

Mančester junajted, Sevilja, Bajer iz Leverkuzena i Roma na revanše su poneli značajniju prednost od Juventusa i trebalo bi da su korak bliži četvrtfinalu i sutrašnjem žrebu. Arsenal je u Lisabonu odigrao 2:2, na "Emiratima" je jači za Gabrijela Žezusa.

"Sjajan je stvar što se vratio na teren, imao je protiv Fulama priliku da oseti igru u poslednjih dvadesetak minuta. I dalje ćemo mu dozirati minutažu, on se oseća odlično i biće sve bolji i bolji. Sporting je kvalitetan rival, mi nismo imali veliku evropsku noć još od pandemije koronavirusa i spremni smo da se uhvatimo u koštac sa izazovom koji nas očekuje. Atmosfera je odlična, navijači su u euforiji i nadam se najboljem", istakao je Arteta.

UEFA Liga Evrope, revanši osmine finala

Četvrtak

(1:4) Betis - Mančester j. 18.45 (TV Arena Premium 1)
(0:2) Fenerbahče - Sevilja 18.45 (TV Arena Premium 3)
(1:1) Fejenord - Šahtjor 18.45 (TV Arena sport 1)
(0:1) Frajburg - Juventus 18.45 (TV Arena Premium 2)
(2:2) Arsenal - Sporting L. 21.00 (TV Arena Premium 1)
(0:2) Ferencvaroš - Bajer L. 21.00 (TV Arena Premium 3)
(0:2) Real Sosijedad - Roma 21.00 (TV Arena Premium 2)
(3:3) Union Sen Žil - Unio Berlin 21.00 (TV Arena sport 1)