UEFA Liga Evrope

Filip Kostić otkrio: Osvajanje Lige Evrope je glavni cilj Juventusa ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2023 15:50
Filip Kostić otkrio: Osvajanje Lige Evrope je glavni cilj Juventusa ove sezone Guliver

Juventus proživljava teške momente, ali sportski sektor na terenu daje sve od sebe da prevaziđe sve probleme koje su snašle klub kako od FF Italije, tako i zbog problema sa funkcionisanjem. FF Italije im je oduzimanjem 15 bodova sezonu učinila paklenom jer su od gotovo sigurnog učesnika Lige šampiona stigli u sredinu tabele odakle krče put ka vrhu, ali se čini da je četvrto mesto samo suva teorija.

Zato je osvajanje Lige Evrope postao prioritet za "Staru damu", jer ako podignu pehar imaće obezbeđeno mesto u Ligi šampiona naredne sezone. To je danas jasno naglasio i Filip Kostić na pres konferenciji pred sutrašnji prvi duel osmine finala protiv Frajburga (21.00, TV Arena Premium 2).

"Osvojio sam Ligu Evrope prošle godine sa Ajntrahtom. Bio je to naš san. U Juventusu smo imali drugačije ciljeve na početku sezone, ali sada želimo da osvojimo ovo takmičenje. Da bismo došli do tog cilja na putu nam stoje ozbiljni rivali i moramo da idemo korak po korak. Prvi je Frajburg, čvrst, kompaktan rival. Kao što rekoh, cilj nam je najviši u ovom takmičenju i moraćemo da ih pobedimo", istakao je Kostić.

Vlahoviću potreban gol da "se otključa"

Filip Kostić i Dušan Vlahović sjajno sarađuju u selekciji Srbije, dobro su počeli i u Juventusu, ali u 2023. golgeteru tima ne ide najbolje.

"Svaki igrač, pa i Dušan prolazi kroz krizne trentuke, ali ja ne brinem mnogo jer je on profesionalac. samo mu je potreban gol da "se otključa", da povrati samopouzdanje. Nadam se da će proraditi već sutra protiv Frajburga", istakao je Kostić.

Oružje Juventusa na putu ka tom cilju je - kvalitet.

"Naša ekipa ima jedan broj natprosečnih igrača, kompaktni smo, čvrsti, a pritom smo veoma pažljivi. Uvek sve radimo timski i to je ono što nas krasi i daje nam elan da istrajemo u ne baš lakoj situaciji. Ono što se dešava van terena nije naša briga. Teren je naš prioritet."

Kaže levokrilni reprezentativac Srbije da se već navikao na Juventus i zahteve Serije A.

"Dajem svakog dana 100 odsto i pokušavam da radim ono što od mene zahteva trener Alegri. Moj stav je uvek bio isti, radim šta mi trener kaže. Možda mogu bolje da igram u defanzivi, ali i u tom segmentu napredujem. Za sada je sve u redu".

Frajburg je veoma specifična ekipa, tvrdi Filip.

"Kompaktan su tim, tvrd, odlično se prilagođavaju protivniku. Trener Štrajh radi izuzetan posao i oni zaslužuju sve što im se dešava. Biće teško igrati protiv njih, ali mi imamo kvalitet i verujem da ćemo nastaviti putovanje u Ligi Evrope", istakao je Kostić.