UEFA Liga Evrope

Sedmo finale Lige Evrope za Sevilju! Vlahović izveo majstoriju, Juventus ipak eliminisan

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

18.05.2023 23:37
Sedmo finale Lige Evrope za Sevilju! Vlahović izveo majstoriju, Juventus ipak eliminisan Tanjug/AP Photo/Jose Breton

Sevilja je na svom terenu napravila preokret protiv Juventusa 2:1 (0:0) i još jednom opravdala nadimak "kraljica Lige Evrope", s obzirom na to da je obezbedila plasman u finale pomenutog takmičenja. Sedmog po redu u klupskoj istoriji!

Nije bilo nimalo lako timu iz Andaluziju, jer je torinska "stara dama" sve, samo ne lak plen, što je pokazala i u prvoj utakmcii kada je u sudijskoj nadoknadi uspela da izjednačni na 1:1 i revanš dočeka bez zaostatka.

Golova dugo nije bilo, sve do 65. minuta kada je stvar u svoje ruke uzeo Dušan Vlahović. Srpski napadač je samo minut ranije na terenu zamenio Moisa Kina, a onda je iz svoje prve prilike upisao pogodak i to na kakav način! Iskoristio je neopreznost Seviljine odbrane, a potom hladnokrvno "bocnuo" golmana Bona.

Međutim, Juventus je svega šest minuta uspeo da održi vođstvo. Igrao se 71. minut kada je, takođe rezervista, Suso sa 20 metara fantastičnim udarcem savladao Vojčeha Ščešnog, pa tako poravnao na 1:1.

S obzirom na to da ni jedan ni drugi tim nisu imali to što je potrebno da u regularnih 90 minuta postignu pobedonosni pogodak, usledili su produžeci. Na samom startu, već nakon pet minuta igre, Erik Lamela je pogodio za veliku radost domaćih navijača.

Brajan Hil je sa levog boka centrirao, nakon čega se najbolje snašao Erik Lamela, te je glavom poslao loptu u mrežu Juventusa i doneo sedmo veliko finale Lige Evrope timu iz Andaluzije.

Podsetimo, Roma je u drugom polufinalu eliminisala Leverkuzen ukupnim rezultatom 1:0, pa će se Sevilja za trofej boriti upravo sa njom.

Polufinale Lige Evrope, revanš mečevi:

(1:1) Sevilja - Juventus 2:1 (0:0)
/Suso 71, Lamela 95 - Vlahović 65/

(0:1) Bajer Leverkuzen - Roma 0:0