Serija A

Roma dobila levog beka: Anhelonjo potzajmljen do kraja sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 21:07
Anhelinjo u duelu sa Antonijem iz Mančester junajteda Tanjug/AP Photo/Francisco Seco
Anhelinjo u duelu sa Antonijem iz Mančester junajteda

Hoze Anhel Esmoris Tasende, kraće Anhelinjo, novi je levi bek Rome. Španac je stigao na pozajmicu iz Lajpciga, koji je raskinuo pozajmicu igrača u Galatasaraju i prosledio ga u Seriju A.

Roma se obavezala da će otkupiti 27-godišnjeg Španca za pet miliona evra ukoliko se ispune uslovi iz ugovora. Rimljani nisu bili zadovoljni partijama Matijasa Vinje, pa su Urugvajca prodali brazilskom Flamengu za 8,1 milion evra. Odmah su krenuli po Anhelinja i od njega trener Danijele De Rosi očekuje da mu u ofanzivnom smislu donese mnogo.

Anhelinjo je još kao tinejdžer u La Korunji bio prodat Siti grupaciji (2013) za 4,5 miliona evra. Igrao je u Njujorku, mladom timu Sitija, pozajmiljivan Majorki, NAK Bredi, PSV-u, da bi ga Lajpcig posle dve provedene sezone na pozajmici otkupio od Sitija 2021. godine za 18 miliona evra. Nije bio tako loš u "Red Bulu" (100 mečeva, 12 golova, 29 asistencija), ali je nastavio sa pozajmicama, prvo u Hofenhajmu, a od prošlog leta u Galatasaraju.

 

 

Platio je turski šampion pre šest meseci 1,5 miliona evra Lajpcigu za igrača koji je odigrao 19 mečeva uz jedan gol i asistenciju. Bio je u postavi u svim mečevima kvalifikacija i Lige šampiona, ali samo osam puta u šampionatu Turske. Nisu se Turci previše bunili kada im je bio zatražen raskid pozajmice. Anhelinjo će u Romi nositi broj 69 i Serija A će mu možda biti i poslednja šansa da se konačno iskaže u punom kapacitetu.