Serija A

(VIDEO) Inter slavio u Rimu posle preokreta: Presudili Markus Tiram i Anhelinjov autogol

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2024 20:00
Anhelinjov autogol pored Markusa Tirama Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Anhelinjov autogol pored Markusa Tirama

Inter je u sjajnom meču, posle preokreta pobedi Romu na "Olimpiku" 4:2 (1:2) i nastavio i posle 24. kola da krči put ka tituli u Seriji A. Derbi je opravdao očekivanja, bilo je svega što ovu igru čini magičnom, a presudio je na kraju autogol Anhelinja, novog levog beka Rimljana, pristiglog iz Galatasaraja.

Sve je pucalo od duela na "Olimpiku", Inter je imao veći posed lopte, "vučica" se orijentisala na kontre, a reviju golova otvorio je štoper gostiju Frančesko Aćerbi. Posle kornera se lopta odbila do njega na nekih 12-13 metara, a on ju je u savršenom luku poslao dijagonalnom u sam ugao. Briljantan pogodak je umalo pokvario VAR, jer se gledalo da li je Markus Tiram napravio prekršaj nad golmanom Ruijem Patrisijom, odnosno da li je posle bio u ofsajdu.

Odgovorila je "vučica" sjajno, prvo je Manćini utrčao iz drugog plana i glavom smestio loptu u sam ugao za izjednačenje, da bi u samoj završnici poluvremena El Šaravi zapalio maštu navijača.

Posle kontranapada, iskosa sa leve strane je pogodio bližu stativu, lopta se odbila do suprotne i završila ipak iz leđa Jana Zomera.

Markus Tiram se potvrdio i u Rimu kao sjajna investicija Intera. Prvo je 49 minutu na centaršut Darmijana sa prve stative izjendačio, da bi šest minuta kasnije na istovetan način lopta završila i treći put iza leđa Ruija Patrisija.

Međutim, strelac nije bio Tiram, već je to bio autogol novajlija Anhelinja, Španca pristiglog iz Galatasaraja, koji nije mogao da ima gori start po sebe u novom klubu.

Napala je Roma, Romelu Lukaku je u 70. minutu imao zicer, mogao je da bira kako će savladati Zomera i uradio je najgore po svoju ekipu. Dozvolio je Švajcarcu da mu skine "živu loptu" sa noge. Mogao je "Big Rom" već u narednom minutu da se iskupi, ali nije bio dovoljno ubedljiv u skoku. Pokušavali su Baldanci i Spincola, Zomer se nije dao, pa je Inter iz Rima otišao za Milano pevajući sa uverljiv 4:2 koji je u nadoknadi postavio Bastoni iz kontre.

Serija A, 24. kolo

petak

Salernitana - Empoli 1:3 (0:1)
/Visman 69 - Zanoli 23. aug, Nijang 88. pen, Kanćelijeri 90+4/

subota

Kaljari - Lacio 1:3 (0:1)
/Gaetano 51 - Dejola 26 a.g, Imobile 50, F. Anderson 65/

Roma - Inter 2:4 (2:1)
/Manćini 28, El Šaravi 44 - Aćerbi 17, Tiram 49, Anhelinjo 56 a.g, Bastoni 90+3/

Sasuolo - Torino 20.45 (TV Arena 3 Premium)

nedelja

Fiorentina - Frozinone 12.30 (TV Arena 1 Premium)
Bolonja - Leće 15.00 (TV Arena 3 Premium)
Monca - Verona 15.00 (TV Arena sport 2)
Đenova - Atalanta 18.00 (TV Arena sport 1)
Milan - Napoli 20.45 (TV Arena 2 Premium)

ponedeljak 

Juventus - Udineze 20.45 (TV Arena 2 Premium)