Serija A

Neće De Rosi nikuda iz Rome: Italijanski trener deo dugoročnog projekta rimskog kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 11:21
Denijele de Rosi, trener Rome, ostaje na sadašnjem poslu i sledeće godine Guliver
Denijele de Rosi, trener Rome, ostaje na sadašnjem poslu i sledeće godine

Fudbaleri Rome večeras igraju revanš meč četvrtine finala Lige Evrope, u kom će probati da se otarase Milana i odu korak dalje u trci za trofej ovog UEFA takmičenja, a vlasnici kluba su danas saopštili da će trener Danijele de Rosi svoj posao na istoj adresi obavljati najmanje još jednu sezonu.

Uz napomenu da će u bliskoj budućnosti otkriti detalje produžene saradnje i tvrdnju da bivšeg fudbalera vide u rimskom klubu na duže staze, očigledno prezadovoljni načinom na koji Italijan vodi ekipu. 

"Posle jučerašnjeg sastanka sa De Rosijem sa zadovoljstvom možemo da objavimo da će on biti trener Rome i po završetku ove sezone, kao i u doglednoj budućnosti", navodi se u saopštenju Dena i Rajana Fridkina.

 

 

De Rosi je trener Rome postao početkom godine, kada je klupi zamenio otpuštenog Žozea Morinja, a ugovor sa Romom potpisao je do kraja sezone 2023/24. Međutim, prevazišao je status privremenog rešenja. 

"De Rosi vodi klub sa poštovanjem i hrabrošću. Nastavićemo da radimo zajedno koliko god je to moguće da bi obezbedimo budućnost kakvu navijači Rome zaslužuju. Presrećni smo što sa Danijeleom gradimo dugoročan projekat. Više detalja objavićemo u narednim danima", navode vlasnici Rome.

"Vučica" se nalazi na petom mestu na tabeli Serije A, sa 55 bodova i pokušava da se dočepa sledeće Lige šampiona. U međuvremenu će to probati i kao eventualni osvajač Lige Evrope, u kojoj se za opstanak bori sa Milanom.