• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Savez ne odustaje od Ivaninog zlata: Još čekamo...
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 11.09.2017.
MN Press
Dokle je stigla zvanična žalba na "skraćivanje" šampionskog skoka Ivane Španović u Londonu.


Iako je letnja atletska sezona gotova, a sa njom i obaveze najboljih takmičara za 2017. godinu, u Atletskom savezu Srbije (ASS) i dalje razmišljaju o Svetskom prvenstvu u Londonu i neverovatnom slučaju Ivane Španović.

Ostaće zabeleženo u istoriji da je najbolja srpska atletičarka ostala bez svetske titule zato što joj se otkačio papir sa takmičarskim brojem sa leđa, na šta je ASS odmah reagovao.

Čelnici srpske atletike, predsednik Veselin Jevrosimović i direktor Slobodan Branković odmah su u kontrolnoj sobi ukazali na činjenicu da sudija nije mogao da utvrdi gde počinje trag koji je papir navodno ostavio. Zbog toga je uložena zvanična žalba, na koju još nije stigao odgovor.

"Pravila kažu da se meri poslednji trag koji je napravila oprema na takmičaru. Da je Ivani broj ispao ranije, tokom skoka, ne bi bilo nikakvih pitanja. Ovako je ostao da visi na dve zihernadle na vrhu, a ostatak je 'landarao' i možda ostavio trag u pesku. To je naš prostor za žalbu i na osnovu toga reagujemo. Tražili smo snimak, a bez njega ne možemo da reagujemo. Očekujemo zvanični stav IAAF (Svetske atletske federacije)", rekao je direktor ASS Slobodan Branković za "Sportski žurnal".

Kada bi taj slučaj trebalo da dobije epilog?

"Ukoliko ne dobijemo zvanični stav, što nije isključeno, razgovaraću s predsednikom IAAF Sebastijanom Kouom na Balkanskom kongresu krajem septembra. Svakako da nećemo odustati od jedine potencijalne zlatne medalje na svetskim prvenstvima", dodao je Branković.

Dakle, borba traje.

<< NAZAD