• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Ivana o trofeju: Posle svega u Londonu...
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 01.09.2017.
MN Press
"Ponosna sam", kaže naša šampionka posle trijumfa u Dijamantskoj ligi.


Srpska šampionka završila je još jednu sezonu trijumfom u Dijamantskoj ligi.

Skokom od 6,70 metara, Ivana je potvrdila dominaciju prestižnim takmičenjem i nasmejana otišla na odmor posle turbulentne sezone.

"Presrećna sam što sezonu završavam osvajanjem Dijamantske lige, mnogo mi znači ova pobeda, naročito posle svega što se desilo u Londonu. I ponosna sam što sam baš u šestoj seriji uspela da izvedem najbolji skok takmičenja", rekla je Ivana.

Takmičarsku 2017, prožetu usponima i padovima, Španovićeva će tako pamtiti po čuvenom skoku od 7,24 u Beogradu, kao i gubitku svetskog zlata u Engleskoj zbog već poznatog cepanja papira na njenim leđima.

Ovim trijumfom, ta nezgoda ipak će bar malo pasti u drugi plan...
 

Interesantno je da je večeras u Briselu čak tri "daljašice" delio jedan centimetar od drugoplasirane do četvrtoplasirane. Redom, te pozicije zauzeli su srebrna Britanka Loren Jugen (6,65), bronzana Amerikanka Šakela Sanders (6,64), četvrtoplasirana Tijana Bartoleta (6,63) i petoplasirana svetska prvakinja Britni Ris (6,61).

Ivana je pokazala kako se skače pod pritiskom, a njen trener Goran Obradović izneo je veliku pohvalu posle trijumfa.

"Celo takmičenje obeležila je velika neizvesnost i razlika u samo par centimetara sve do šeste serije kada je Ivana skočila 6,70 metara. Moram priznati da skakačice večeras nisu bile raspoložene za velike skokove naročito posle treće serije kada je na zaletištu zbog organizacionih problema nastupila pauza više od 20 minuta i bilo im je jako teško da se vrate. Ipak, Ivana je još jednom pokazala da ume da se izbori sa pritiskom i da u šestoj seriji odnese pobedu i odbrani Dijamantski trofej od prošle godine", rekao je Obradović.

<< NAZAD