• VIŠE
    _
  • ENG
/ Vesti
Izdvajamo
Poigravanje sa UEFA: Klauzula kakva se ne viđa!
Izvor: Mondo | Autor: mondo.rs | Postavljeno: 30.08.2017.
Julian Finney / Staff / Guliver / Getty Images
Kako je Mbape pozajmljen, ako se zna da će preći u PSŽ za 185 miliona evra? Nije li to transfer? Nije! Evo i kako...

Zašto bi Monako pristao da sada pozajmi Kilijana Mbapea, a zaradi tek naredne godine ako Pari Sen Žermen odluči da otkupi njegov ugovor za 185 miliona evra?

Šta ako se Parižani predomisle?

Šta ako se "vunderkind" teško povredi u međuvremenu?

Šta ako Monako posle pozajmice ne bude želeo da proda 18-godišnjeg napadača iako je ugovorena cena 185 miliona evra?

Šta je zapravo pozajmica, ako se već sada zna da će igrač preći iz redova jednog u drugi francuski klub za unapred poznatu sumu novca? Nije li to zapravo dogovoren transfer sa odloženim plaćanjem?

Ljudi koji u Parizu sede i osmišljaju kako sve mogu da obesmisle UEFA finansijski fer-plej, nakon što su to uradili jednom ovog leta pozajmicom Nejmaru od trećeg lica kojom je on otkupio ugovor od Barselone za 222 miliona evra i tako zaobišao račune PSŽ-a, ovog puta dosetili su se kako da nikad viđeni dogovor sa Monakom zaista ima formu pozajmice i klauzulu posle koje će TEK transfer postati zvaničan.

/DRES KOJI MBAPE NEĆE OBUĆI/

Sve što je trebalo da urade je da u ugovor unesu klauzulu koja neće moći da bude ispunjena, a da je zaista zasnovana na sportskim rezultatima i plasmanu na kraju sezone.
 

List "Le Parisien" objavio je da Mbape NEĆE postati igrač Pari Sen Žermena sledećeg leta SAMO pod uslovom da taj klub, u čija je pojačanja uloženo skoro milijardu evra ovog leta ako se u obeštećenja uraćunaju i plate Nejmara i Mbapea do kraja saradnje, ISPADNE iz Lige 1 ove sezone.

Dakle, sve što je trener "svetaca" Unai Emeri dužan da uradi u sezoni koja je počela je da ne bude ispod crte u Ligi 1 i Mbapeova pozajmica automatski će postati 185 miliona evra vredan transfer, drugi najveći u istoriji fudbala posle Nejmarovog kojeg je takođe kupila grupa bogatih biznismena iz Katara na čelu pariskog kluba.

UEFA u svemu više ni ne liči na boksera koji je sposoban da uzvrati udarac u ovoj borbi koja gubi smisao, već više podseća na vreću za udaranje…

 

<< NAZAD