Novak Djoković

Đoković nakon plasmana u četvrtfinale US Opena: Put postaje sve teži, ali spreman sam za izazove

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 08:38
Đoković nakon plasmana u četvrtfinale US Opena: Put postaje sve teži, ali spreman sam za izazove Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Rutinski je Novak Đoković obezbedio plasman u četvrtfinale ovogodišnjeg US Opena, hrvatski teniser Borna Gojo nije bio preteška prepreka, ali trijumf nad njim je za drugog tenisera sveta važan zbog podizanja samopouzdanja.

I sam Novak kaže da je ova pobeda ima specifičnu težinu, jer je ostvarena za manje od 150 minuta, a to znači da će imati dovoljno vremena da se odmori za naredna iskušenja.

"Važna pobeda za mene, znao sam da je ključno da smanjim njegov broj asova i servis vinera, a ja sam se servisom fokusirao na preciznost, manje na snagu. Srećan sam što sam prošao u tri seta“, rekao je srpski teniser Novak Đoković posle pobede protiv Hrvata Borne Goja u osmini finala US Opena (3:0).

Rival u četvrtfinalu biće mu Amerikanac Tejlor Fric, kojeg je nedavno dobio na turniru u Sinsinatiju, a ako sve bude po planu u polufinalu će ga "sačekati" još jedan domaći igrač - Frensis Tijafo ili Ben Šelton.

"Tri Amerikanca u četvrtfinalu, prvi put od 2005. godine, video sam to. Svi imaju sjajan servis. Tejlor je već dve godine Top 10 igrač, pogotovo dobro igra na betonu u SAD. Mnogo je napredovao. Atmosfera na stadionu u duelu protiv njega će biti sjajna i znam da će svi biti na njegovoj strani. Svestan sam da put postaje sve teži, ali spreman sam za izazove“, poručio je Đoković, koji protiv Frica ima impresivan međusobni skor od sedam pobeda iz isto toliko mečeva.