Novak Djoković

Đoković rutinski savladao Hrvata za četvrtfinale US Opena: U borbi za polufinale protiv domaćeg predstavnika

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.09.2023 06:59
Đoković rutinski savladao Hrvata za četvrtfinale US Opena: U borbi za polufinale protiv domaćeg predstavnika Tanjug/AP Photo/John Minchillo

Pobeda uprkos slabijoj igri u trećem kolu US Opena protiv Lasla Đera motivisala je Novaka Đokovića da u osmini finala poslednjeg Gren slema u sezoni zaigra na mnogo boljem nivou i rutinski savlada Bornu Goja - 6:2, 7:5, 6:4.

Meč na "Artur Neš" stadionu je trajao 146 minuta, a hrvatski predstavnik koji je trenutno 105. na ATP listi nije bio dostojan rival najtrofejnijem teniseru svih vremena, čega je on, uostalom, bio svestan i pre početka susreta.

 

 

Đoković je ovim trijumfom 13. put u karijeri obezbedio učešće u drugoj nedelji tunira u Njujorku, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Andreom Agasijem, a igra koju je pružio u susretu osmine finala može da raduje sve njegove navijače:

Nole je pokazao motivisanost i raznovrstan repertoar udaraca, dok je psihološka stabilnost nešto što se kod njega podrazumeva i što potpuno lomi rivale.

Borna Gojo je na ovom susretu uz sebe imao i publiku na glavnom terenu teniskog kompleksa u Njujorku, ali ni to mu nije pomoglo da pruži jači otpor, od sledeće nedelje novom lideru na ATP listi.

Naredni Novakov rival na US Openu će biti Amerikanac Tejlor Fric, koji je savladao Švajcarca Dominika Štrikera 7:6 (7:2), 6:4, 6:4,  a u dosadašnjoj kaijeri je sedam puta igrao protiv njega i svih sedam puta pobedio.