Novak Djoković

Svi su favoriti protiv mene: Borna Gojo svestan uloge apsolutnog autsajdera protiv Novaka Đokovića

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.09.2023 09:31
Svi su favoriti protiv mene: Borna Gojo svestan uloge apsolutnog autsajdera protiv Novaka Đokovića Guliver

Borna Gojo doživljava renesansu svoje karijere na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, jer je prvo pregurao kvalifikacije, a onda dogurao do osmine finala zadnjeg Grend slem turnira. 

I dobio čast da ni manje ni više nego deli teren sa Novakom Đokovićem, čija trofejna karijera posle osvajanja poslednjeg Rolan Garosa nema pandam u svetu "belog sporta", jer je u svemu bitnom pretekao bivšu i sadašnju konkurenciju.

"Naravno, šta god da se desi, biće težak meč. Svi su favoriti protiv mene. Nikad nisam igrao protiv Novaka. Pripremiću se i dati sve od sebe, pa ćemo videti šta će biti", svestan je svoje uloge apsolutnog autsajder 105. na ATP listi.

Dovoljno je reći da Srbin ima 95 profesionalnih titula, a 25-godišnji rival nijednu, da je Beograđanin samo od turnira zaradio skoro 172 miliona dolara, a njegov kolega iz komšijske države tačno 745,140 u istoj valuti. I tako redom... 

 

 

Njihov prvi duel u ATP turu zakazan je za 1 iza ponoći, po srednjeevropskom vremenu, a Gojo nije pre toga stigao da uživa u svom "američkom snu" koji ovih dana živi u Njujorku. 

"Kada se takmičiš nemaš previše vremena da uživaš, moraš da se pripremaš za drugi meč, nemaš kad da se opustiš, tako da još nisam stigao da uživam. Ali naravno da sam srećan", rekao je Gojo.

Njegovo posebno jako oružje je servis, pa se nada da će makar u tom segmentu moži da parira trostrukom pobedniku US Opena. 

"Uvek pokušavam da se fokusiram na servis i stvari koje radim dobro. Drago mi je što sam bio konstantan do sada i što mogu da se fokusiram na tri seta. Mislim da je to bio ključ, uspeo sam da završim mečeve bez previše stresa i zato sam srećan", zaključio je Novakov sledeći rival ka projektovanom finalu sa Karlosom Alkarazom.