Novak Djoković

Brojke šalju Đokovića u polufinale US Opena i pre početka meča sa Fricom: Novak ima proverenu recepturu za Amerikanca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.09.2023 15:22
Brojke šalju Đokovića u polufinale US Opena i pre početka meča sa Fricom: Novak ima proverenu recepturu za Amerikanca Guliver

Novak Đoković večeras, oko 20.00 po srednjeevropskom vremenu, trebalo bi da uđe u bitku za polufinale Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država, a statistika najboljeg tenisera sveta svih vremena sugeriše da Srbin maltene i ne mora da izlazi na teren protiv Tejlora Frica, jer Amerikanac ne ume i ne može da izađe na kraj sa osvajačem rekordnih 23 Grend slem titula.

Drugi reket sveta, kog dan posle kraja turnira čeka ponovna rotacija sa Karlosom Alkarazom na vrhu ATP liste, dobio je svih sedam dosadašnjih susreta sa devetoplasiranim u svetskom singl poretku.

Jedanaest godina mlađeg Frica redom je "tukao": 2019. godine na Mastersu u Monaku (2:0 po setovima), iste sezone na Mastersu u Madridu (2:0), Australijan Openu 2021. godine (3:2), Mastersima u Rimu (2:0) i Parizu (2:0) u mesecima posle toga, Masters finalu 2022. (2:0) i u Sinsinatiju ovog leta (2:0).

Dakle, Amerikanac ga je ozbiljno ugrozio samo na Grend slemu u Melburnu i krajem prethodne sezone, kada je u Italiji bio slomljen tek u dva taj-brejka. 

"Tri Amerikanca u četvrtfinalu, prvi put od 2005. godine, video sam to. Svi imaju sjajan servis. Tejlor je već dve godine Top 10 igrač, pogotovo dobro igra na betonu u SAD. Mnogo je napredovao. Atmosfera na stadionu u duelu protiv njega će biti sjajna i znam da će svi biti na njegovoj strani. Svestan sam da put postaje sve teži, ali spreman sam za izazove", rekao je Srbin posle 13. plasmana u četvrtfinale US Opena u karijeri, imajući na umu činjenicu da će mu u slučaju očekivane pobede biti pobednik američkog derbija između Frensisa Tijafoa i bena Šeltona. 

Đoković je trofej u Njujorku osvajao 2011, 2015. i 2018. godine, a na tekućemeje preskočio Aleksandera Milera, Bernabea Zapatu Miraljesa, Lasla Đerea i Bornu Goja. Izgubivši svega dva seta i to protiv zemljaka Đerea