Novak Djoković

Ambiciozni Novak ne odustaje od novih izazova: Moram da verujem da mogu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.08.2023 15:55
Ambiciozni Novak ne odustaje od novih izazova: Moram da verujem da mogu Tanjug/AP Photo/Aaron Doster

Osvajač nedavno završenog mastersa u Sinsinatiju, Novak Đoković (37), govorio je za "Tennis Channel", posle finala sa Karlosom Alkarazom i objasnio šta je sve potrebno da nastavi da igra na ovako visokom nivou, a takođe se osvrnuo i na predstojeće izazove na US Openu, gde nije igrao protkle dve sezone.

Srpski teniser imao je 0:1 u setovima i 2:4 u gemovima u drugom delu igre protiv 16 godina mlađeg Španca u Sinsinatiju. U jednom trenutku morao je da brani i meč loptu, ali je smogao snage u nastavku da dođe do preokreta - 2:1 (5:7, 7:6, 7:6).

Posle meča u razgovoru za "Tennis Channel" izrazio je uverenje da i dalje može da igra na visokom nivou, uprkos činjenici da ima 37 godina, a za tako nešto, osim velikog odricanja, potreban je i specifičan način razmišljanja i naravno, pobednički mentalitet.

"Moram da verujem da mogu – verujem i govorim sebi da takav način razmišljanja i njegovo negovanje predstavlja jedini način da mogu da se takmičim sa mladim momcima poput Alkaraza“, rekao je Đoković.

Imao je samo reči hvale za mladog Španca, koji posle poraza u Sinsinatiju, beži Đokoviću svega 20 bodova na vrhu ATP liste.

"On je lider nove generacije, ono što je uradio u poslednje dve godine… Teško je pronaći nove pozitivne reči od onih koje smo već rekli. Pohvale su tu, neverovatan tip, nosi se dobro na terenu i van njega, neverovatan igrač. Jedini način za mene da nastavim da igram u ovim godinama jeste da povećam još više rad tokom čitavog dana, da mislim na svaki, pa i najmanji detalj koji će mi pomoći da održim visok nivo."
 

US Open je sledeća stanica, a četvrti grend slem turnir u sezoni na programu je od 28. avgusta do 10. septembra.

"US Open i grend slem turniri su moji najveći ciljevi tokom godina. Kada sam došao ovde u Sinsinati, nisam znao kako ću se osećati jer nisam igrao na betonu od februara, nisam bio u SAD dve godine. Bio sam uzbuđen, hteo sam da odigram nekoliko mečeva pre Njujorka, nisam mogao da poželim bolji turnir od ovog, do finala nisam izgubio ni set, igrao sam sjajan tenis, finale je bilo najbolji način da krunišem sve", zaključio je Đoković.