Superliga Srbije

Golman Jovanović, odbranio Partizanu, Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

17.05.2024 20:33
Igor Miladinović i Ovusu, vodili su veliku bitku na sredini terena MN Press
Igor Miladinović i Ovusu, vodili su veliku bitku na sredini terena

Partizan će ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Posle pobede na Banovom brdu protiv Čukaričkog, a porazom TSC-a od lučanske Mladosti, situacija na tabeli je jasna. Crvena zvezda je prva, Partizan drugi, a TSC treći, dok će se za četvrto i peto mesto još voditi bitka,

Mada i tu je Radnički 1923 u prednosti u odnosu na Vojvodinu i Čukarički, koji je u najtežem položakju jer u poslednjem kolu igra protiv Crvene zvezde. 

Crno-beli za drugo mesto i odlazak u kvalifikacije Lige šampiona mogu samo da zahvale Jovanoviću, koji je danas bio za čistu desetku.

U svakom slučaju posle tri sezone bez pobede na Banovom brdu, crno-beli su dočekali svojih bukvalno pet minuta, jer je u ostatku meča Čukarički bio daleko bolji rival. 

To što je Partizan prvo poluvreme zavšio sa "nulom", duguje Jovanoviću, inače je već posle dvadesetak minuta moglo da bude i 2:0. Znao je čuvar mreže crno-belih da je u loži selektor Dragan Stojković, pa je verovatno i zbog toga imao dodatni motiv. A, današnje odbrane svakako su ga svrstale među kandidate za Evropsko prvenstvo. 

Šansu je Čukarički imao već u 7. minutu utakmice, Sisoko je odlično "ukrao" loptu Zahidu, a zatim, je ubacio između dvojice štopera crno-belih. Dobro se u tom "sendviču" snašao Melo, ali je lopta, posle njegovog šuta  pogodila u nogu jednog igrača Partizana.

Prvi veliki ispit "položio" je Jovanović u 14. minutu. Kapiten "brđana" Marko Docić, majstorski je proigrao Ivanovića na desnoj strani terena. Šutirao je iz prve,  krilni napadač Čukaričkog, ali je Jovanović uspeo loptu da skrene u korner, kad su je već svi videli u mreži. 

MN Press

Vukašin Jovanović i Nemanja Nikolić

 

Uspeli su crno-beli bar na trenutak da se oslobode pritiska, pa je tako Ovusu, uputio prvi šut ka golu Samurovića u 22. minutu, međutim lopta je od prečke završila u gol-autu. 

Vezni red Partizana, opet je "nestao" sa terena. Lako su fudbaleri Čukaričkog osvajali prostor i vrebali sa svih pozicija. U 24. minutu, akciju Mela i Ivanovića, Jovanović je ponovo osujetio. Lopta se, međutim ponovo odbila do igrača Čukaričkog sa brojem 10, ipak i u drugom pokušaju sa dva metra, golman Partizana je bio uspešniji. 

Do kraja prvog dela igre, Adžić, je posle centaršuta Ivanovića, pokušao glavom, ali je lopta otišla pored gola, a da bi Miladinović i Ivanović opet podsetili Stojkovića zbog čega je tu, jer je Jovanović i u ta dva pokušaja izašao kao pobednik. 

Neverovatno je kako su u prvom delu izgledali melanholično igrači Partizana, kao da im i nije bilo do igre na vetrovitom Banovom brdu. 

Bolje je Partizan otvorio drugi deo igre, a i iz takve igre pao je i gol u 55. minutu.

Kad se ne izkosriste šanse, obično sledi kazna. Ostao je sam Ksander Severina na levoj strani, posle proigravanja Stojkovića, odično je reagovao iz prve šutirao i smestio loptu u mrežu Samurovića - 0;1.

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 69. minutu. Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je došla prvo do Jovanovića koji je šutirao sa deset metara, uspeli su da intervenišu crno-beli. Lopta se potom odbila do Tošića, koji je sa nekoliko promašio nemoguće, 

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 69. minutu. Docić je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, lopta je došla prvo do Jovanovića koji je šutirao sa deset metara, uspeli su da intervenišu crno-beli. Lopta se potom odbila do Tošića, koji je sa nekoliko promašio nemoguće.

MN Press

Slavlje igrača Partizana, posle gola Severine

 

Nije imao više šta da čeka Goran Stanić pa je dvadesetak minuta pre kraja meča uveo Nikčevića i Kovača, a utakmica je u tim trenucima i na trenutak prekinuta zbog bakljade i to baš kada je Partiza imao napad.

Morao je na tereni i Slobodan Tedić, koji je zamenio Vinisijusa Mela. U 81.minutu mogao je da izjednači Čukarički, preko Stankovića, ali je opet fantastičan bio Jovanović. 

U poslednjih šest minuta Čukarički je igrao sa dva klasična napadača, jer se Tediću na terenu priključio i Milan Pavkov.

Rasplamsala se igra u poslednjih pet minuta, a Nađ je odlučio da izvede strelca jedniog gola, jer je već bio primetno umoran, a na teren je istrčao Baždar, a dodatno je pojačao odbranu ulaskom Ščekića i Saničanina.

MN Press

Natho, Kovač i Nikolić

 

Na kraju Čukarički je ostao sa igračem manje u 90+3. minutu, a posle prekršaja nad Baždarom, isključen je Marko Docić. 

Partizan je na kraju uspeo da sačuva prednost i odnese tri boda prvi put posle tačno tri godine. 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)
/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45+1/ 

petak

Mladost - TSC 2:0 (1:0)
/Veličković 14, Varjačić 54/

Čukarički - Partizan 0:1 (0:0)
/Severina 55/

 

Standings provided by Sofascore