Vesti iz automoto sporta

Maks Ferstapen, ističe: Moramo da radimo, jer nas sustižu ekipe koje su iza nas

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 21:15
Maks Ferstapen, optimista pred VN Emilije Romanje Tanjug/AP Photo/Andy Wong
Maks Ferstapen, optimista pred VN Emilije Romanje

Vozač Red Bula Maks Ferstapen očigledno nije zadovoljan što je ostao bez pobede u minuloj trci, pa je najavio da će njegov tim biti sto odsto spreman za Veliku nagradu Emilije Romanje, kako bi izbegli poraz od Meklarena i Ferarija.

Trostruki uzastopni šampion Ferstapen zauzeo je drugo mesto u prošloj trci u Majamiju, gde je pobedio Lando Noris iz Meklarena. Očigledno je "poraz" teško pao "letećem" Holanđaninu, pa je najavio plan za trku u Italiji.

"Stvari su već isplanirane. Zadovoljni smo, ali naravno, moramo i dalje da radimo jer nas sustižu ekipe koje su iza nas. Kao što smo videli u Majamiju, kada ne napravimo stvari 100 odsto, oni su ispred nas. Moramo da pokušamo da osiguramo da nemamo previše takvih vikenda", rekao je Ferstapen.

 

 

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkačkim vikendom u Imoli, a trka za Veliku nagradu Emilije Romanje vozi se u nedelju od 15 časova.

"Ferari je imao veliko poboljšanje. Teško je znati gde ćemo mi biti. Meklaren zaista ima veliku nadogradnju i tek ćemo saznati koliko je dobra pošto je uvek potrebno malo vremena da stvari dođu do vrhunca. Radi se o detaljima koji ponekad mogu da naprave veliku razliku u rezultatima, posebno na stazi kakva je u Majamiju".

Holandski as je istakao da nema preveliku želju za novim izazovom.

"Zašto bih napuštao tim sa kojim sam u najboljoj poziciji i za koji verujem da još dugo može da dominira", zaključio je Verstapen.