Superliga Srbije

TSC izgubio korak za Partizanom: Mladost prekinula lošu seriju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 20:30
Fudbaleri Mladosti iz Lučana MN Press
Fudbaleri Mladosti iz Lučana

Fudbaleri TSC izgubili su na gostovanju u Lučanima od Mladosti rezultatom u okviro šestog kola plej-ofa Mozzartbet Superlige Srbije. Novim porazom, izabranici Žarka Lazetića onemogućili su sebi da prestignu Partizan u poslednjem kolu, i tako ponovo sa drugog mesta igraju Evropu sledeće sezone. 

Golove za Lučance postigli su Marko Veličković u 14. i Aleksandar Varjačić u 54. minutu. Treba istaći strelca prvog gola, mladog napadača domaćih, s obzirom da u poslednje vreme sa samo 19 godina, pokazuje kako može da igra u prvom rangu srpskog fudbala. Veliki doprinos od početka u plej-ofu, a postigao je gol i nammeču protiv Radničkog iz Kragujevca pri čemu je uspeo da iznudi penal za svoju ekipu.

MN Press

Fudbaleri TSC

Malo ko je očekivao ovakav duel gradskom stadionu u Lučanima. Do ovog meča, fudbaleri Mladosti su zabeležili samo jednu, od mogućih pet pobeda u plej-ofu (protiv Napretka, na startu druge faz). Od tada su nanizali četiri poraza, ali im se sreća preokrenula kada se malo ko nadao. 

Već u 14. minutu je Veličković pogodio primivši loptu iz trka u prostor. Uspeo je nekako da uhvati balans i šutne jednu prilično preciznu, ali slabašnu lopta, koja je odskočila u pravo vreme i savladala Veljka Ilića. 

TSC je sve do kraja poluvremena napadao preko Miloša Pantovića i Aleksandra Ćirkovića, ali sa malo uspeha. Međutim ništa se nije dešavalo do kraja ovog dela, a onda je početkom sledećeg došao hladni tuš. Jakuba Silue je uputio jedan dobar centaršut koji je uspeo da uhvati Varjačić, i duplira prednost svog tima. 

Imali su pokušaja Vojvođani do kraja, napadali su, Đakovac je promašio kolosalnu šansu pred kraj, ali nikako nisu uspeli da stvore gol, a kamoli dva, zbog čega su ostali bez mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone. 

TSC je treći sa 72 boda, dok Mladost zauzima sedmu poziiju sa 46 poena. 

Mozzart Bet Supeliga Srbije, 6. kolo plej-ofa

četvrtak

Radnički 1923 - Vojvodina 0:0 

Napredak - Crvena zvezda 0:4 (0:3)
/Knežević 8, Sremčević 42, 68, Katai 45+1/ 

petak

Mladost - TSC 2:0 (1:0)
/Veličković 14, Varjačić 42/ 

Čukarički - Partizan 0:1 (0:0)
/Severina 55/

 

Standings provided by Sofascore