Novak Djoković

Novak pobedio Frica pa zapevao na "Artur Ešu" Đoković slavi obaranje Federerovog rekorda!

komentari (0)

Izvor: Tanjug

05.09.2023 23:24
Novak pobedio Frica pa zapevao na "Artur Ešu" Đoković slavi obaranje Federerovog rekorda! Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Srpski teniser Novak Đoković danas je posle plasmana u polufinale Ju Es opena i obaranja rekorda Rodžera Federera po broju grend slem polufinala zapevao na terenu poznati svetski hit i pričao o teškim počecima karijere.

Srbin je savladao Tejlora Frica rezultatom 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) i stigao do rekordnih 47 polufinala grend slem turnira, jednog više od Rodžera Federera.

"Ovo je sport koji mi je dao mnogo u životu. Dolazeći iz Srbije, bilo je mnogo prepreka, rat, morao sam mnogo toga da prođem kako bih imao šansu da putujem. Imao sam sreće i da naletim na neke ljude pune znanja, moji roditelji su podneli žrtvu veliku, tu su sada. U ovoj fazi karijere, ne znam još koliko ću prilika dobiti, zato uživam", rekao je Đoković na terenu "Artur Eš" posle meča.

Nije smetalo Đokoviću što je ogromna većina publike navijala protiv njega. "Očekivano je da publika navija za domaćeg igrača, ništa loše u tome, uživam u atmosferi, važno je da energiju koristim kao gorivo da igram bolje. Odigrao sam mnogo epskih mečeva ovde, nadam se još jednom u petak", dodao je Đoković.

Zatim je nastavio izlaganje, našalio se i čak zapevao. "Bio sam aerodinamičniji zbog nove frizure, haha. Šalu na stranu, natopljen sam znojem, teško nam je bilo da igramo, ali zato treniramo. Nije lako, ali moramo da se borimo. Kao što pesma kaže pre nekoliko minuta: "You gotta fight for right to party"", rekao je Đoković i zapevao.
 

Na kraju je rekao kako će se odmarati pred meč protiv pobednika duela Ben Šelton - Frensis Tijafo. "Uživaću u drugom četvrtfinalu uz masažu i piće - vodu s limunom. Podići ću noge, moram da se oporavim i da budem spreman za šta god da bude s druge strane mreže. I Šelton i Tijafo su vrlo harizmatični", zaključio je Đoković.