Novak Djoković

Ništa novo u duelima Đokovića i Monfisa, Novak 19. put "odservirao" Francuza i otišao u četvrtfinale Sinsinatija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2023 07:43
Ništa novo u duelima Đokovića i Monfisa, Novak 19. put "odservirao" Francuza i otišao u četvrtfinale Sinsinatija Guliver

Surova statistika kaže da Novak Đoković "tuče" Gaela Monfisa, gde god ih spoji žreb, a ni meč osmine finala Mastersa u Sinsinatiju nije ništa promenio u međusobnom skoru srpskog i francuskog tenisera, jer je prvi vezao 19. pobedu u njihovom 19 sezona starom rivalstvu - 2:0 (6:3, 6:2).

I ovog puta je 36-godišnji Beograđanin vodio susret, s tim da se njegov ispisnik manje pitao nego u nekim prethodnim okršajima. Kašnjenje zbog kiše nije izmorilo i dekoncentrisalo najboljeg "reketaša" sveta svih vremena, naprotiv, od samog starta je svojim kretnjama i izborom udaraca stavio do znanja da ništa neće prepustiti slučaju.

 

 

Samo mu je u prvom setu trebalo nešto više vremena da "brejkne" svoju redovnu "mušteriju". Mogao je to da učini već u drugom gemu, ali nije iskoristio šansu, pa je u osmom (5:3) napravio ono što su svi pa i on sam očekivao. U narednom je samo trebalo da potvrdi oduzimanje servis gema rivalu, što je učinio sa samo jednim izgubljenim poenom. 

U drugom je svoju dominaciju podigao na brutalan nivo, jer je Monfisu oduzeo tri njegova gema, prvo za 1:0, onda za velikih 3:0 i na kraju za, trijumfa vrednih, 5:0. Gael je u sledećem, na isti način, dao do znanja da je živ (1:5), ali to je bila sitna varnica da se rasplamsa vatra protiv njegovog tradicionalnog "dželata". 

Vlasnik 23 Grend slem krune mirno je priveo posao kraju i zakazao duel sa Tejlorom Fricem iz Sjedinjenih Američkih Država, devetog na ATP listi, protiv koga trenutno drugi reket sveta ima šest pobeda u isto toliko duela.