Novak Djoković

Nije dobro da otkrivam taktiku protiv Novaka: Janik Siner ima "pelcer" za Đokovićev tenis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 08:50
Janik Siner, italijanski teniser, proslavlja prvi plasman u Grend slem finale Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino
Janik Siner, italijanski teniser, proslavlja prvi plasman u Grend slem finale

Na putu do današnjeg polufinala Australijen Opena sa Novakom Đokovićem mladi teniski lav Janik Siner nije izgubio nijedan set od početka turnira u Melburnu, pa opet je ceo teniski svet zatekao dominacijom i ubedljivom pobedom nad braniocem ove Grend slem titule i osvajača još 21. takvog trofeja. 

S druge strane, statistika duela Srbina i Italijana kaže da četvrti reket sveta raste u tim okršajima, pa je tako dobio dva od tri poslednja i sada ima zavidnih 3:4 u zajedničkoj istoriji sa najboljim "reketašem" sveta svih vremena. 

"Dobro sam počeo i probao sam da održim to, atmosfera je bila sjajna. Bilo je divno igrati. Radovao sam se ovom meču, sa nestrpljenjem sam ga čekao, lepo je imati priliku da igrate protiv igrača od kojeg možete da učite. Na Vimbldonu sam izgubio od Novaka i tu sam mnogo naučio, to je sve bio jedan put koji sam morao da prođem".

U životu, pa ni u sportu ništa nije slučajno, pa ni to da Siner sve češće "tuče" tolikim teniserima nedostižnog Novaka. 

"Ne znam šta je to u mojoj igri što mu otežava, mislim da igramo slično, što više vraćenih lopti, da dobro serviramo, on odlično servira, ali morao sam da pogađam šta će uraditi, zapravo… nije dobro da otkrivam taktiku protiv njega", rekao je Siner kroz osmeh.

Siner se seća da je kao još mlađi trenirao sa Đokovićem i imao prilike da iz prve ruke skuplja lekcije od vlasnika svih značajnijih rekorda "belog sporta". 

"Ta priča je istinita, kada sam imao 16, 17 godina imao sam priliku da sa njim treniram u Monaku, tu je bila moja prva šansa da učim od njega. Rekao mi je da više skrećem loptu, da ne može niko da predvidi to, tada sam počeo to da vežbam to slanje nezgodnih lopti i tu je sve počelo".

Biće ovo prvo gren slem finale za Sinera, kom sada ostaje da se pripremi za Danila Medvedeva ili Aleksandra Zvereva. 

"Ne znam šta da kažem o finalu, ovde sam gde sam, igrao sam neke egzibicione mečeve, probao da se pripremim što bolje. Ovo je moje prvo finale i hajde da vidimo kako će to ići, daću sve od sebe i uživaću".